Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A világ legkönyörtelenebb tereprallye versenyén több mint 4,500 kilométert átszelve Krzysztof Holowczyc történelmet írt a Monster Energy Rally Raid Team számára azzal, hogy a harmadik helyen végzett a legendás Dakar Rallyn.

Mielőt a verseny véget ért volna Buenos Airesben a pilóták négyszer keltek át az Andokon, a Föld legszárazabb helyein versenyeztek és három országon hajtottak keresztül a célegyenesben pedig több ezer rajongó várta a Dakar hőseit.

Navigátorával, Xavier Panserivel együtt Krzysztof alig hibázott a brutális verseny 37. felvonásán, ennek köszönhetően pedig a tizenhárom szakaszból nyolcszor a Top 10-ben végzett. Végül pedig megvalósult egy nagyon régi álma és ő is a dobogón fejezhette be a versenyt.

150123 holo n 2

“Még mindig alig hiszem el," - kezdte Holowczyc. “Végre sikerült megszereznem életem első helyezését a dobogón - több mint 10 év után ezen a versenyen. Szeretném megköszönni a Monsternek, aki lehetővé tette, hogy elérjem ezt a célt - és a MINI ALL4 Racingnak akik egy remek autót biztosítottak."

Csapattársa, Orlando Terranova a verseny elején odatette magát és végig a mezőny élén volt de a negyedik szakaszra minden reménye elszállt kb. amikor nekiütközött egy sziklának és megsérült az autó felfüggesztése.

„Nehéz verseny volt számunkra,” - mondta Terranova. „Először Nani majd a mi autónkkal lettek komoly gondok. Sajnos nem tudtunk jobb eredményeket elérni a Monster Energy Rally Raid számára, de Krzysztof remek munkát végzett idén és a dobogón a helye. Számunkra pedig már most elkezdődtek az előkészületek a 2016-os Dakarra.”

Ne feledkezzünk meg a 2014-es bajnok Nani Romaról sem, akinek idén nem igazán volt lehetősége megvédenie bajnoki címét. A spanyol pilótának és navigátorának, Michel Périnnek már az első szakaszon meggyűlt a baja az olajpumpával amivel plusz hat órás hátrányba kerültek, a kilencedi szakaszon pedig egy árok az út közepén keresztül vágta minden esélyüket a visszatérésre.

„Sajnos idén nem mi lettünk ismét a bajnokok,” - mondta Nani a médiának. „De az a gödör nem volt feltűntetve a térképen és nem igazán tudtunk mit csinálni, a 10. szakaszt pedig már el se kezdhettük.”

Az utolsó szavak pedig a korábban free-ski világbajnokból lett tereprallye versenyzőé, Guerlain Chicherit egyedül a kilencedik napon szerzett magának egy helyet a dobogón Zebra Buggy-val és összesítettben a 45. lett. Akárhogyan is de nagyon élvezte, hogy részt vett a Dakaron.

„Megcsináltuk! A Zebra befejezte a 2015-ös Dakar Rally-t,” - mondta Guerlain. „A szervó több alkalommal is elromlott a nagyobb kanyarokban pedig Alex-el együtt kellett tartanunk a kormányt, hogy be tudjuk venni rendesen. Összességében ez egy fantasztikus verseny és óriási köszönet jár érte a csapatomnak és a rajongóknak.”


Legfrissebb cikkek