Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Orlando Terranova nyerte a mai, Termas Rio Hondod – Rosario közötti 298 kilométeres szakaszt. Az argentin pilóta márkatársát, a szintén Mini-vel versenyző Vladimir Vasilyev-et előzte meg. A harmadik helyen Emiliano Spataro ért célba a Renault Dusterrel.

Az összetettben élen álló Nasser Al-Attiyah negyedikként teljesítette a mai távot. A holland Bernhard ten Brinke ötödik lett Toyota Hilux-szal, két másodperccel megelőzve a Mitsubishis Carlos Souzát. Hetedikként Stéphane Peterhansel ért célba a Peugeot 2008 DKR-rel. „Mr. Dakar” 4 perccet kapott a szakaszgyőztes Terranovától. Krzysztof Holowczyc nyolcadik, Robby Gordon pedig a kilencedik lett ma. A kazah Aidyn Rakhimayev a tízedik időt autózta a Mini-vel.

150116 dakarss12 n2

Az összetettben második helyen álló Giniel de Villiers tizenkettedikként gurult be a Rosario-i táborba.

A Dakar Rally állása 12 szakasz után:

1. Al-Attiyah – Baumel (Mini)   40:18:30
2. de Viliers – von Zitzewitz (Toyota)   +00:35:39
3. Holowczyc – Panseri (Mini)   +01:31:51
4. van Loon – Rosegaar (Mini)   +03:01:34
5. Vasilyev – Zhiltsov (Mini)   +03:12:19


A motorosoknál Marc Coma vezeti az összetettet, a mai szakaszt pedig az ausztrál Toby Price nyerte a KTM-mel. A quadosoknál Christophe Declerck újabb részsikert ért el, az összetettben pedig Rafal Sonik vezet közel 3 órás fórral. A kamionosok mezőnyében a Stacey által irányított Ivecos csapat újabb szakaszsikert könyvelhetett el. Az összetettben továbbra is három Kamazos egység uralkodik.


Holnap 174 kilométer megtétele után visszatér a mezőny Buenos Airesba, és kiderül, hogy kik nyerik meg a 2015-ös Dakar Rallyt.

Legfrissebb cikkek