Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Adam Malysz számára véget ért az idei Dakar Rally. A lengyel versenyző SMG Buggyja a tegnapi szakaszon vált a lángok martalékává.

Malysz és navigátora, Rafal Marton nem sérültek meg, azonban az autójuk porig égett.

150106 orlen n2

„Ez egy hatalmas balszerencse. Egy robbanást hallottunk és utána felcsaptak a lángok. Megpróbáltuk megmenteni az autót, de sajnos nem sikerült. Nem tudjuk folytatni a versenyt és most egy évet kell várnunk, hogy megvalósítsuk az álmunkat. Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk, főleg azért, mert kevesebb, mint 30 kilométer volt hátra a szakaszból…”
–nyilatkozta Malysz, aki az első napot a 18. helyen zárta.


Az ORLEN Team másik párosa, Marek Dabrowski – Jacek Czachor szereplése még a rajt előtt került veszélybe. A verseny kezdete előtt nem sokkal Czachor egy tragikus hírt kapott: 14 éves kisfia elhunyt. Jacek Czachor hazatért családjához, de ragaszkodott hozzá, hogy Dabrowski elinduljon a viadalon. A brit Mark Powell-t kérték meg, hogy üljön be a Toyotába és helyettesítse a lengyel navigátort.

150106 orlen n3

A tragédia után az ORLEN Team mindkét autójára felkerült az „In memory of Jakub Czachor” felírat.


Legfrissebb cikkek