Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg sikerével ért véget az FIA Rallycross Világbajnokság idei hetedik versenye, a kanadai Grand Prix De Trois-rivieres. A norvég pilóta megnyerte a harmadik és a negyedik előfutamot, majd az elődöntőben és a fináléban is a leggyorsabbnak bizonyult.

Solberg az első pilóta, aki már kétszer tudott győzni a világbajnoki sorozatban. A 2003-as rallyvilágbajnok a szezonnyitó portugál futamon ünnepelhetett először.

A döntőben Solbergen kívül még Anton Marklund, Timur Timerzyanov, Reinis Nitiss, Toomas Heikkinen és Patrick Carpentier jutott be. A dobogóra Anton Marklund és a tavalyi bajnok, Timur Timerzyanov állhatott fel a futamgyőztes mellé. 

140810 solberg n2  

Tanner Foust technikai okok miatt már az első előfutam után kiállta versenyből. Jacques Villeneuve idei legjobb hétvégéjét teljesítette. A kanadai versenyző a harmadik előfutamot a hatodik helyről várhatta, de végül utolérte a technika ördöge, mivel kilyukadt a Peugeot-jának a benzintankja.  Henning Solberg, aki Liam Doran-t helyettesítette Kanadában, a tizenegyedik helyen zárta a futamot a Monster Energy World RX Team Citroen DS3 SuperCarjával.

140810 solberg n3

A futam végeredménye:

1. Petter Solberg (PSRX Citroen DS3)   5:22.550
2. Anton Marklund (Marklund VW Polo)   +2.673
3. Timur Timerzyanov (Hansen Peugeot 208)   +4.614
4. Reinis Nitiss (Olsbergs Ford Fiesta)   +5.141
5. Toomas Heikkinen (Marklund VW Polo)   +6.843
6. Patrick Carpentier (Marklund VW Polo)   -3 kör


A bajnokság állása:

1. Petter Solberg   155 pont
2. Toomas Heikkinen   135
3. Reinis Nitiss   133
4. Andreas Bakkerud   113
5. Anton Marklund   111

Az FIA Rallycross Világbajnokság következő állomásának a franciaországi Lohéac ad otthont, szeptember 6-7. között.

 


 

Legfrissebb cikkek