Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kimi Räikkönen, a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője elárulta, hogy szívesen belekóstolna a rallycross világába.

A finn pilóta korábban már szerepelt a NASCAR-ban illetve 2010-ben és 2011-ben a Citroen WRC autóival versenyzett a rally világbajnokság futamain.

A rallycross népszerűsége idén rohamosan emelkedik, mivel 2014-től már világbajnokságot rendeznek ebben a sorozatban. A mezőnyt jelenleg is több nagynevű pilóta erősíti, mint például az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve, a DTM korábbi bajnoka, Mattias Ekström, valamint a 2003-as rally világbajnok Petter Solberg.

140702 kimi n3

Räikkönen az Osztrák Nagydíjon beszélt arról, hogy ő is szívesen beleülne egy SuperCarba.
„A rallycross nagyon jó mókának tűnik, boldogan kipróbálnám. Hasonlít a rallyra, de itt egymás ellen mennek a versenyzők. Nyilvánvalóan én nagyon élveztem a rallyt, de ez egy másfajta sport és egy komolyabb kihívásnak tűnik. Úgy gondolom, hogy jó az, ha az ember mindig új dolgokat próbál ki, mivel így mindig tanulhat valami újdonságot és még remekül is szórakozhat.” –nyilakozta Räikkönen.

 


 

Legfrissebb cikkek