Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Reinis Nitiss első SuperCaros győzelmét aratta az FIA Rallycross Világbajnokság norvégiai futamán. Az OlsbergsMSE lett pilótájának ez volt a harmadik SuperCaros szereplése és olyan versenyzőket előzött meg, mint a hazai közönség előtt autózó Petter Solberg, valamint az amerikai Ken Block.

„Ez fantasztikus, de nagyon nehéz volt a döntőben a két sztárpilóta előtt autózni. Június 15. van és a kocsim rajtszáma is a 15-ös, szóval egyértelműen szerencsét hozott ez a szám. A szezon kezdetekor az volt a célom, hogy a top12-ben végezek, és álmodni se mertem a futamgyőzelemről. Ez egy csodálatos nap, el se tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok.” –nyilatkozta Nitiss.

140616 rallycross n2

A bajnokság eddigi éllovasa, Andreas Bakkerud nem jutott be a fináléba és így visszacsúszott az összetettben. A bajnoki tabellát jelenleg Nitiss vezeti Petter Solberg és Toomas Heikkinen előtt.


A futam végeredménye:

1. Rienis Nitiss (Ford Fiesta Mk7)
2. Petter Solberg (Citroen DS3)
3. Ken Block (Ford Fiesta Mk7)
4. Timur Timerzyanov (Peugeot 208)
5. Henning Solberg (SAAB 9-3)
6. Timmy Hansen (Peugeot 208)


A bajnokság állása:

1. Reinis Nitiss  72 pont
2. Petter Solberg  69 pont
3. Toomas Heikkinen  60 pont
4. Andreas Bakkerud  56 pont
5. Timur Timerzyanov  41 pont
6. Anton Marklund  39 pont

A rallycross világbajnokság mezőnye legközelebb Finnországba látogat. Kouvola, június 28-29. között szerepel a kalendáriumban.

 


 

Legfrissebb cikkek