Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ha az intenzív versenyek a portugál nyitón nem bizonyítottak semmit se, akkor a múlt hétvégi második forduló, a FIA World Rallycross bajnokságban ami a Monster Energy által lett megrendezve, demonstrálta miért is ez a legkeményebb motorsport jelen pillanatban.

Tűz, párbajok és összetört kasznik; a legutóbbi #WorldRX mindent magába foglalt. Közel 12,000 rajongó jött el a hétvégén, hogy megragadjon egy hideg kannát és lazítson a fűben a pálya körül és figyelje az akciót.

Összesen 37 versenyző és Supercar dübörgött a pályán, és szórta a homokot a leveggőbe. Ahogyan azt már megszokhattuk, a versenyen sok régi arcot is láthattunk - köztük a Monster Energy World RX csapatából Liam Doran és Krzysztof Skorupski - mint a Formul Drift bajnok Tanner Foust, a brit Túraautó bajnok Andrew Jordan vagy Julian Godfrey (brit Rallycross bajnok), Peter Hedstrom (svéd Rallycross bajnok) és Emil Ohman, aki egy dupla Snowcross világbajnok.

Az akciódús 8 körös fináléban láthattuk Andreas Bakkerud-ot ahogyan maga mögé utasította Robin Larsson-t, Andrew Jordan-t, Toomas Heikkinen-t, Tanner Foust-t és Petter Solberg-et ezzel megszerezve karrierje harmadik Supercar győzelmét. De azon kívül, hogy elvette a trófeát a többiek elől, a norvég Bakkerud a holeshot-ot is megszerezte magának, így a Monster Energy Super Charge díjat is.

140528 rc monster n 1

Sajnos azonban ez megint csak egy nehéz hétvége volt a közönség kedvencének számára - a Monster Energy World RX csapatának. Technikai problémák és balszerencse környékezte Liam-et és Krzysztof-ot ezért kénytelenek voltak csak megnézni a második fordulót, részt már nem igazán vettek benne.

Liam hihetetlenül magabiztos volt vasárnap, sok erőfeszítést tett annak érdekében, hogy a második helyen érjen célba a kvalifikáción a heat 3-ban, majd ötödik helyen végzett a heat 4-ben. Miközben nézte a finálét, Liam elmondta: "Őszintén szólva olyan keményen vezettem ahogy csak tudtam, és elnézést kérek a csapatomtól valamint a rajongóktól, hogy nem olyan eredményekkel zártam amire számítottak. Nehezen indult az évünk, és azt hiszem nem mondok újat ha azt mondom még nem igazán vettük fel a ritmust.

"Láthattuk milyen nehéz szinten van már a verseny és ez nagyon jót tesz a sportnak, hiszen egy egyszerű vereség egy heat-ben komoly gondokat okozhat a fináléban. Sok mindenre kell még fókuszálnom, az autók gyorsak, a csapat keményen dolgozik és még sok versenyünk van hátra."

"Ha sikerül olyan teljesítménnyel mennünk int a heat 3-ban, akkor kétlem, hogy ne tudnánk megismételni és felkerülni a dobogóra. Immáron Norvégiát várom - tavaly ott nyertem, így jó megérzéseim vannak, valamint közben még az X-Games-re is elnézek, tehát itt az ideje visszavágni!"

Krzysztof hozzátette: "Hihetetlen milyen balszerencsések voltunk az első két körben, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy megvan minden az autókban, hogy a top 3-ban legyünk. Nagyon rossz volt a szombatunk, Liam-nek a turbóval voltak problémái, majd nekem lett defektem a heat 2-ben. A heat 3-ban nagyon gyorsak voltunk és az 1.-2. helyen értünk célba. Még akkor is sikerült felül kerekednem amikor időt vesztettem Hedstrom-mal szemben de ennek ellenére sikerült az élen maradnom és elsőként célba érnem. Abban a heat-ben a hetedik helyen voltam az összesítettben, így ez is azt mutatja mire vagyunk képesek ha meg tudjuk szerezni a vezetést."

"Nem hibázhatunk többet. Nem szereztünk pontot két forduló alatt és ezen változtatnunk kell Norvégiában. Az autók gyorsak, és ha lesz egy balszerencse mentes hétvégénk, harcolni fogunk a legjobb helyekért."

Martin Anayi, a World RX széria főnöke hozzátette: “Csak hét pont választja el egymástól a top versenyzőket, és két norvéggal a top helyek között, a bajnokság norvég fordulója rendkívüli izgalmakat tartogat."

A következő a Hell lesz – Norvégiában – jőnuis 15-15-én. A jegy infókért, eredményekért és a bajnokság hivatalos helyezéseiért nézzétek meg a http://www.rallycrossrx.com oldalát.


Monster Energy


Legfrissebb cikkek