Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA Rallycross Világbajnokság második fordulójában 38 SuperCar száll harcba a pontokért.

Az indulók között szerepel a szezonnyitó portugál futam győztese, Petter Solberg is, valamint bátyja, Henning, aki a Per Eklund Motorsport SAAB 9-3-asával áll rajthoz. Az idősebbig Solberg csapattársa, Ramona Karlsson lesz. A tavalyi Európa-bajnok, Timur Timerzyanov a Hansen Peugeot 208-asávval vág neki a versenynek.
Az Olsbergs MSE csapata három autóval indul. Az előző verseny két dobogós helyezettje, Andreas Bakkerud és Reinis Nittis mellett, a BTCC bajnok Andrew Jordan is az alakulat Ford Fiestájával fog szerepelni.
Tanner Foust ezúttal a Marklund Motorsport VW Polojával próbálja folytatni a sikersorozatát. Az amerikai pilóta 2012-ben és 2013-ban is a Lydden Hill-i dobogó legfelső fokára tudott felállni a Ford Fiestával. A hazai pályán versenyző Liam Doran a megszokott Citroen DS3 SuperCarjával veszi fel a kesztyűt.

140522 fiarx n2

A nagy-britanniai versenyre Jacques Villeneuve nem utazik el, mivel az Indianapolisi 500-ason ül autóba ezen a hétvégén. A kanadai helyett az a Davy Jeanney ugrik be, aki tavaly a második helyen zárta az Európa-bajnokságot. A mezőny így sem marad Forma-1-es pilóta nélkül, ugyanis a brazil Nelson Piquet Jr. az RX Lites kupában indul. Piquet Jr. a Global Rallycross barbadosi viadalán, a negyedik helyen ért célba.
A nevezési listáról a DTM-es Mattias Ekström neve is hiányzik, mivel még nem készült el az Audi S1 SuperCarja.

A teljes nevezési lista itt olvasható.

Lydenn Hill május 24. és 25. között látja vendégül a világbajnokság mezőnyét.

 


 

Legfrissebb cikkek