Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA Rallycross-Világbajnokság első futamát rendezték meg a portugáliai Montalegrében. A sorozat első győzelmét Petter Solberg könyvelhette el. A 2003-as rallyvilágbajnok mögött két Olsbergs MSE-s pilóta ért célba, Andreas Bakkerud, Reinis Nitiss sorrendben.

A szombati napot Timur Timerzyanov uralta a Peugeot 208-assal. A tavalyi Európabajnok mindkét előfutamot megnyerte és rajta kívül csak Petter Solberg tudott 2:48-as időn belüli kört autózni. A második előfutamban a két pilóta össze is akadt, amelynek következtében Solberg nullázta ezt a kört.
A napot Andreas Bakkerud zárta a második helyen, megelőzve a Volkswagenes Toomas Heikkinent.

140505 solberg n2

Másnap Solberg revansot vett, és mindkét előfutamot megnyerte. Később az elődöntőben is verhetetlennek bizonyult és a döntőben sem talált legyőzőre. Timerzyanov nem jutott be a fináléba.

„Ez egy fantasztikus érzés. El sem hiszem, már régóta vártam egy világbajnoki futamgyőzelemre. A csapatnál minden egyes ember keményen dolgozik. Ez olyan érzés, mint amikor az első rallys sikeremet elértem.” – nyilatkozta Solberg.

 


 

A portugál futam döntőjének az eredménye:

1. Petter Solberg (Solberg Citroen)   4:02.081
2. Andreas Bakkerud (Olsbergs Ford)   +2.358
3. Reinis Nitiss (Olsbergs Ford)   +3.048
4. Topi Heikkinen (Marklund VW)   +5.025
5. Anton Marklund (Marklund VW)   +5.901
6. Koen Pauwels (Pauwels Ford)   +10.790

A bajnokság következő állomásának Lydden Hill ad otthont, május 24. és 25. között.

Legfrissebb cikkek