Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon 2019-ben a Global Rallycross Európa-bajnokságban folytatja a pályafutását, ahol egy Hyundai i30 body kit-tel ellátott Pantera RX6-tal fog versenyezni.

Az újonnan induló GRC Europe széria idei kalendáriumában hat állmás szerepel, - Dreux, Lyden Hill, Montalegre, Fuglau, Nyirád, valamint Estering. A Vörös Katlan október első hétvégéjén látja majd vendégül a GRC mezőnyét.

Hayden Paddon az elmúlt években a Hyundai Motorsport színeiben szerepelt a rally világbajnokság futamain, azonban Sebastien Loeb érkezésével, ülés nélkül maradt az idei szezonra. A 31 esztendős új-zélandi pilóta ma bejelentette, hogy 2019-ben a GRC Europe-ban folytatja a versenyzést egy 550 lóerős Pantera RX6-ossal, mégpedig a Titans kategóriában.

„Már régóta rallyzok, ezért a rallycross sem áll annyira távol tőlem, azonban még meg kell szoknom, hogy a versenyeken más autók is lesznek majd körülöttem. A GRC Európa-bajnokság egy új kihívás lesz számomra, de alig várom, hogy csatázhassak a többi pilótával. Mindent megteszek majd, hogy versenyképes legyek az egész szezon során.” –mondta a 2016-os Argentin Rally győztese, Hayden Paddon.

Az új GRC szériában elég komoly mezőny fog versenyezni. A sorozat alapítójának, Max Pucher-nek a csapatában például ott lesz a korábbi Forma 1-es pilóta, Alexander Wurz, valamint Toomas Heikkinen is. Timmy Hansen és testvére, Kevin Hansen szintén a GRC-ben fognak szerepelni az idei évben.

A GRC Európa-bajnokság 2019-es naptára:
1. Június 29-30. - Dreux, Franciaország
2. Július 27-28. – Lydden Hill, Nagy-Britannia
3. Augusztus 10-11. – Montalegre, Portugália
4. Szeptember 7-8. – Fuglau, Ausztria
5. Október 5-6. - Nyirád, Magyarország
6. Október 19-20. – Estering, Németország

Fotó: grc-europe.com

Legfrissebb cikkek