Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ma Qing Hua versenyzett már többek között a WTCC-ben, valamint a Formula E-ben, a hétvégén pedig bemutatkozik a rallycross világbajnokságban is.

Ma 2014-ben és 2015-ben a Citroen Racing pilótája volt a WTCC-ben. A 30 éves kínai versenyző két futamgyőzelmet is szerzett a túraautó vb-n, azonban a Citroen kiszállása után a Formula E-ben folytatta a pályafutását. Jelenleg is az elektromos szériában szerepel, ahol a NIO csapatát erősíti.

A pilóta most bejelentette, hogy a hétvégén rajthoz áll a FIA WRX silverstone-i futamán, mégpedig a Team STARD Ford Fiesta Supercar-jával.

„Mindig arra törekszem, hogy a legmagasabb szintű csapatokkal dolgozzak együtt, így én is folyamatosan tudok fejlődni.” –kezdte Ma Qing Hua. „Miután tagja voltam a Citroen alakulatának a WTCC-ben, ezért nagyon jó érzés visszatérni egy újabb világbajnoki sorozatba Manfred Stohl STARD csapatával. A silverstone-i Speedmachine Fesztivál lesz az első versenyem a sorozatban, de remélem, hogy 2018-ban további futamokon is rajthoz tudok majd állni. Ehhez össze kell majd hangolnom a WRX naptárát a Formula E programjával. Mindenesetre nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok ehhez a bajnoksághoz.”

Ma Qing Hua korábban már kipróbálta a Fiestát, és márciusban részt vett a WRX hivatalos tesztjén is a franciaországi Loheac-ban. Ma lesz a rallycross vb. első kínai versenyzője, csapattársa pedig az a Janis Baumanis lesz, aki jelenleg nyolcadik a bajnoki tabellán.

A World RX of Great Britain – Silverstone május 25-27. között kerül megrendezésre.

Legfrissebb cikkek