Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A PSRX lerántotta a leplet Petter Solberg és Johan Kristoffersson 2018-as Volkswagen Polo R Supercar-járól.

A PSRX Volkswagen Sweden Team Wolfsburgban mutatta be a 2018-as Polo R Supercar-t, amellyel idén is a kétszeres rallycross-világbajnok Petter Solberg, valamint a tavalyi bajnok, Johan Kristoffersson fog versenyezni az FIA RX teljes szezonjában. A kocsit, amely új aerodinamikai elemeket valamint nagyobb hűtőrendszert kapott, a közelmúltban már tesztelték Belgiumban és Franciaországban.

„Nagyon sok idő telt el a 2017-es szezonzáró dél-afrikai futam óta.” –kezdte a 2017-es bajnok, Johan Kristoffersson. „Sokat edzettem, és rajthoz álltam a Svéd Rallyn is egy Skoda Fabia R5-össel, de semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor beülhetek a Volkswagen Polo R Supercar-ba. Amikor idén elkezdtük a tesztelést, mosolyogva ültem be a volán mögé. Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek, és megpróbálhatom megvédeni a bajnoki címemet.”

180320 psrx n2

Bár a PSRX tavaly uralta a bajnokságot, Solberg úgy gondolja, hogy idén nehezebb dolguk lesz, mivel a Peugeot már gyári csapatként lesz jelen a sorozatban, Mattias Ekström csapata, az EKS pedig az Audi támogatásával indul.

„Tavaly elég későn állapodtunk meg a Volkswagen Svédországgal és a Volkswagen Motorsporttal, de így is hatalmas sikert értünk el.” –nyilatkozta Solberg. „Most erre a sikerre próbálunk meg tovább építkezni, azonban nem lesz könnyű dolgunk. Hatalmas nyomás van rajtam, mivel az az álmom, hogy idén ismét harcba legyek a bajnoki címért. Sok apró fejlesztéseket végeztünk a kocsin, amiknek köszönhetően még jobb lett a Polo R Supercar.”

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets a következőket mondta a bemutatón: „Az Audi és a Peugeot miatt kemény szezonra számítok, de a mezőnyben lesznek pilóták, akik Forddal, Renault-val és Hyundaijal fognak indulni, és biztos vagyok benne, hogy ők is azon lesznek, hogy legyőzzenek minket. Természetesen az lesz a célunk, hogy Petternek és Johannak olyan autót adjunk, amellyel harcolni tudnak majd mindkét bajnoki címért.”  

A 2018-as FIA Rallycross Világbajnokság első futamát, április 28-29. között rendezik meg Barcelonában.

Legfrissebb cikkek