Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallyvilágbajnok Marcus Grönholm csapata, a GRX két Hyundai i20 Supercar-ral vesz részt az FIA Rallycross Világbajnokság 2018-as évadában.

A GRX TANECO színeiben a háromszoros Európa-bajnok, Timur Timerzyanov, valamint Marcus Grönholm fia, Niclas fognak versenyezni. A csapat autóit a 2016-os Hyundai i20 WRC alapjaira építették. Grönholm jól ismeri a Hyundai Motorsport főnökét, Michel Nandant, ugyanis a 2000-es évek elején már dolgoztak együtt a Peugeot-nál.

„Úgy döntöttünk, hogy az i20-asokat fogjuk használni ehhez a programhoz, mivel Michel Nandant már régóta ismerem.” –kezdte 2000 és 2002 rallyvilágbajnoka, Marcus Grönholm. „Jó a kapcsolatunk a Hyundaijal, azonban privát csapatként fogunk indulni, így nem lesz olyan háttér mögöttünk, mint amilyen a többi csapatnak van a rallycross vb-n. Sok információval rendelkeztünk az autókról már akkor, amikor megvettük őket a Hyundaitól. Tudjuk, hogy Timur jó eredményeket tud majd elérni, Niclas pedig keményen edzett a tél folyamán. Csodálkoznék, ha majd néha nem tudnánk felvenni a versenyt a nagyfiúkkal. Először az elődöntőket, majd a finálékat, és végül a dobogót célozzuk meg. Úgy gondolom, hogy ez megvalósítható lesz.”

180306 grx n2

Az orosz Timur Timerzyanov elárulta, hogy azóta várt egy ilyen ajánlatra, mióta 2014 végén szakított a Team Peugeot-Hansen-nel.

„Már régóta vártam egy ilyen lehetőségre, így nagyon izgatott vagyok.” –mondta Timerzyanov. „Ez egy hatalmas előrelépés lesz számomra. Jó érzés, hogy Marcusszal dolgozhatok majd együtt, mivel ő tökéletesen megért engem, mint versenyzőt. Közösek a céljaink, és jól tudja, hogy miként érhetjük el majd ezeket.”

A kocsikat a GRX és a SET Promotion csapata közösen fejlesztette ki. Grönholmék a következő két hétben elkezdik az autó tesztelését, hogy a barcelonai szezonnyitó futamra készen álljanak.

Legfrissebb cikkek