Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lukács ”Csucsu” Kornél 2018-ban a rallycross Európa-bajnokságban fog versenyezni egy Skoda Fabiával.

Csucsu 2017-ben a rallycross világbajnokság (FIA RX) futamain szerepelt egy Kia Rio volánja mögött, idén pedig az EURO RX-ben fog rajthoz állni a belga OTS Racing Skoda Fabia Supercar-jával.

„Nagyon boldog vagyok ezzel a döntéssel.” –kezdte a 26 esztendős pilóta az RX hivatalos oldalának. „Egy igazán jó évet tervezünk sok teszttel, mivel tavaly erre nem volt lehetőségem. Az autó teljesen új, ami egy Skoda Fabia R5-ös alapjaira épült. Nyilvánvaló, hogy a Fabia még mindig a legjobb R5-ös rallyautó, ezért hiszem, hogy mi is versenyképesek lehetünk majd vele, ráadásul a csapatom hatalmas tapasztalattal rendelkezik az autóépítés terén. Reméljük, hogy hamarosan elkezdhetjük a tesztelést is, mivel ez egy teljesen új kocsi, és az első verseny előtt szeretnénk minél többet menni vele, hogy előjöjjenek az esetleges a hibák, és hogy megtaláljuk a jó beállításokat. Több csapattal is tárgyaltam, és azt kell mondanom, hogy mindenhol nagyon barátságosak voltak, és mindenhol jól éreztem magam. Marcel Ottink, az OTS csapat tulajdonosa megkeresett a terveivel, és megmutatta, hogy milyen autót építenek. Ahogy tudtam elutaztam hozzá, és egy óra alatt megegyeztünk, hogy közösen folytatjuk a munkát.”

Csucsu legjobb versenye 2017-ben a barcelonai futam volt, amikor is megszerezte pályafutása első világbajnoki pontját.

„Van egy Renault Twingo Super1600-asom is, amellyel, ha időm engedi, majd szeretnénk egy-két nemzeti bajnokságban rajthoz állni, illetve pár rallyversenyt is tervezek az idei évre. A kedvenc pályám Höljes, de igazából mindenhol szeretek versenyezni. Tavaly mindenkinek elárultam a céljaimat, és nem sikerült elérnem őket, ezért idén ezt titokba tartom.” –tette hozzá Csucsu.

Fotók: CsucsuRX

Legfrissebb cikkek