Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb csapata, a Sebastien Loeb Racing is ott lesz a rallycross világbajnokság ( FIA RX ) mezőnyében.

Az SLR 2018-ban a túraautó világkupa (FIA WTCR) mellett a rallycross világbajnokságban is szerepelni fog. A francia alakulat egy vadonatúj Peugeot 208 Supercarral száll be a sorozatba, amelyet az Onroak Automotive-val és az ORECA-val közösen fejlesztettek. A csapat pilótája az a Grégoire Demoustier lesz, aki korábban a WTCC-ben már versenyzett Loeb csapatában, tavaly pedig több RX versenyen is rajthoz állt a DA Racing színeiben.

„Az FIA Rallycross Világbajnokság egy új kihívás lesz a Sebastien Loeb Racing számára.” –árulta el Dominique Heintz, az SLR társalapítója. „Nagyon gyorsan fejlődik ez a bajnokság, és a média valamint a rajongók is nagy érdeklődéssel követik a versenyeket. Grégoire rallycrosszos tapasztalata hasznos lesz számunkra, ráadásul mindig jó olyan pilótával dolgozni, akit már jól ismerünk. Biztos vagyok benne, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy már az első évünkben sikeresek legyünk.”

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Sebastien Loeb Racinghez ezzel az új projekttel, és hogy olyan emberekkel dolgozhatok majd együtt, akiket már régóta ismerek.” –kezdte Demoustier. „Georges Kaczka-val és Pierre Arnauddal eltökélt szándékunk volt, hogy partnerséget kössünk a Sebastien Loeb Racinggel. A 2018-as szezon a fejlődésről fog szólni, ami nem csak a technikára, hanem rám is vonatkozik. Annak ellenére, hogy 2017-ben rajthoz álltam pár futam, újdonság lesz számomra ez a bajnokság, így nem is tűztem ki konkrét célokat magam elé. Reméljük, hogy lesz néhány jó eredményünk, és hogy bejutunk majd párszor az elődöntőbe is. Már alig várom, hogy elkezdődjön a szezon.”

A 2018-as FIA Rallycross Világbajnokság első futamát, április 28-29. között rendezik meg Barcelonában.

fotók: Sebastien Loeb Racing

Legfrissebb cikkek