Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg kulcscsonttörést szenvedett az FIA Rallycross Világbajnokság legutóbbi fordulójában, Lettországban. A norvég pilóta a vasárnapi elődöntőben ütközött össze Janis Baumanis-szal.

 

Annak ellenére, hogy a kétszeres rallycross-világbajnok VW Polo GTi Supercarja nem sérült meg komolyabban, a mentőcsapat 25 percet volt a pályán. Pettert a rigai kórházba szállították, ahol megröntgenezték, és megállapították, hogy eltört a kulcscsontja, megrepedt a 9-es és a 10-es bordája, valamint a tüdeje is enyhén megsérült. Az orvosok három hét pihenőt javasolnak „Mr. Hollywoodnak”, így kérdéses, hogy rajthoz tud-e majd állni a sorozat következő futamán, amelyet szeptember 30 – október 1. között rendeznek meg a németországi Esteringen. Németországban a PSRX három autóval támadna, mivel Solberg és Johan Kristoffersson mellett a Volkswagen Motorsport tesztpilótája, Dieter Depping is lehetőséget kap majd a bizonyításra.

170920 solberg n2

Öröm az ürömben, hogy a hétvégén Petter csapattársa, Johan Kristoffersson idei negyedik diadalát aratta, és ezzel elhódította a bajnoki címet. A svéd pilóta 62 pontos előnnyel várja a szezon utolsó két futamát, és mivel ezeken már csak 60 pontot lehet szerezni, így Kristoffersson már Rigában felülhetett az RX trónjára.

Solberg felesége, Pernilla, aki egyben a PSRX csapat vezetője is, a következőket mondta: „Boldog vagyok, mivel egy nagy álmunk vált valóra. Ugyanakkor aggódom is, mivel a férjem, Petter kórházba került. Mindnyájunk számára nagyon érzelmes pillanatok voltak ezek. Én egyszerre sírtam örömömben és szomorúságomban is.”

A norvégnak nem ez volt az első komolyabb balesete az RX-ben. Tavaly a kanadai Trois Rivieres-ben Anton Marklund csapódott bele Solberg Citroen DS3-asába, miután a célvonal után elment a Polo-jában a fék.

A bajnokság állása:

1. Johan Kristoffersson 271 pont
2. Petter Solberg 209
3. Mattias Ekström 204
4. Sebastien Loeb 194
5. Andreas Bakkerud 165

37. Lukács ’CSUCSU’ Kornél -9

1. PSRX Volkswagen Sweden 480 pont
2. Team Peugeot-Hansen 346
3. EKS 303
4. Hoonigan Racing Division 263
5. MJP Racing Team Austria 182

 

 

Legfrissebb cikkek