Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikko Hirvonen a jövő héten Silverstone-ba utazik, hogy tesztelje a JRM Mini RX Supercar-ját.

A brit JRM Racing tavaly teljes szezont tervezett Liam Dorannal, azonban a ’British Bomb’ csak az első hat fordulóban állt rajthoz a Countrymannel. A JRM 2018-ban szeretne visszatérni az FIA Rallycross Világbajnokságba.

2018-tól Lydden Hill helyett egy másik legendás helyszín, Silverstone látja majd vendégül a rallycross világbajnokság mezőnyét. Ez alkalomból a jövő héten egy médianapot tartanak a közép-angliai versenypályán, ahol Mikko Hirvonen mellett várhatóan Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud és Guy Wilks is autóba ül majd.

„Az új Silverstone RX versenypálya megnyitása remek hír számunkra, mivel nagyon közel van a Daventry-i bázisunkhoz.” –kezdte Jason King, a JRM ügyvezető igazgatója. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az elsők között lehetünk, akik kipróbálhatják az új pályát. Mikko rendkívül tapasztalat pilóta, így értékes visszajelzéseket tud majd nekünk adni a kocsiról a 2018-as szezon előtt.”

170525 hirvonen n2

Hirvonen a 12 éves WRC-s pályafutása során versenyzett Subaruval, Forddal és Citroennel. A 163 versenyéből 69-et a TOP 3-ban fejezett be, melyből 15-ször a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Négy alkalommal végzett a bajnokság második helyén, 2009-ben pedig egyetlen ponttal maradt le a világbajnoki címről. A finn pilóta 2014-ben visszavonult a sorozattól, azonban hamarosan belevágott a tereprallyzásba. 2016-ban a negyedik helyen zárta a Dakar Rallyt, a Hungarian Baja-n pedig diadalmaskodni tudott az X-raid Mini-jével.

Legfrissebb cikkek