Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Guerlain Chicherit pénteken kipróbálta a MINI RX-et, és elárulta, hogy az a célja, hogy versenyezhessen az újonnan induló FIA Rallycross Világbajnokságban.

A francia pilóta, aki már több alkalommal is elindult a Dakar Rallyn, a portugál Algarve International Circuit-on tesztelte a Prodrive MINI-jét.

A korábbi extrém sí világbajnok tavaly a francia Alpokban egy teljes hátraszaltót mutatott be a brit márkával.

„Nagyon szeretnék versenyezni itt. Fantasztikus ez a sport, hatalmas show-val és kiváló pilótákkal. 2015-ben jó lenne teljes szezont futni, de idén is szeretnék néhány futamon ott lenni, hogy tapasztalatokat gyűjtsek.” - mondta a francia.

A francia elismerte, hogy a MINI volt a legerősebb autó, amit valaha vezetett, és nem is tudta, hogy mire számítson.

„Ideges voltam mielőtt beültem a kocsiba, mert ez nagyban eltért azoktól a versenyautóktól, amikkel eddig mentem. De amint elindultam, megnyugodtam.”

„Az autó nagyon jól kezelhető, hatalmas önbizalmat adott. Nagyon könnyű kontrollálni a kocsit, amikor csúszik, és a fékek is hihetetlenek.” – fejezte be Chicherit.

A francia mellett a korábbi Tour de France versenyző, Tomas Vaitkus, a rally világbajnokság WRC2 kategóriájában szereplő Valeriy Gorban és az Andros Trophy négyszeres bajnoka, Jean-Philippe Dayraut is kipróbálta a MINI RX-et a portugál pályán.


Legfrissebb cikkek