Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallyvilágbajnok Marcus Grönholm fia, Niclas 2017-ben is a rallycross-világbajnokság mezőnyét fogja erősíteni. A 20 éves finn pilóta Ken Block egykori versenygépével fog indulni a sorozatban.

Niclas Grönholm tavaly a 17. helyen zárta a szezont az OlsbergsMSE Fiestájával, idén pedig már édesapja csapatában, a GRX színeiben fog szerepelni. A finn székhelyű alakulat, a többszörös Európa-bajnok csapattal, a Set Promotion-nel közösen vesz részt az RX összes fordulójában.

Niclas 2015-ben megnyerte a finn rallycross bajnokságot, és abban az évben bemutatkozott a rallycross-világbajnokságban is. 2015-ben csak Svédországban állt rajthoz, azonban tavaly már teljes szezont ment.

„Idén már minden könnyebb lesz.” –kezdte a pilóta. „Most már tudom, hogy miként zajlanak a versenyek, és a pályákról is van már némi tapasztalatom, ami sokat fog számítani. Sokat vezettem télen Finnországban jeges körülmények között. Tavaly csak egy-két napot tudtunk teszteli az autóval, így idén sokkal felkészültebben vágunk neki a szezonnak. Nem csak én, de a csapat minden egyes tagja is hisz abban, hogy most sokkal jobban fog alakulni az évünk. Minden a kezünkben van és irányítjuk a dolgokat.”

170302 gronholm n2

„Egyelőre nem lehet tudni, hogy az új autóval és az új csapattal hol tartunk jelenleg a többiekhez képest. Úgy gondolom, hogy megvan az esélyünk néhány jó eredmény elérésére. Idén ismét együtt dolgozok Jussi Pinomäkival, a Set Promotion tulajdonosával. Ő egy nagyszerű ember, és tökéletesen tudja, hogy mit csinál. Versenyről-versenyre haladunk majd, de a célom az lesz, hogy mindig eljussak az elődöntőig, majd pedig a döntőig. Ez az idei tervünk.” –tette hozzá Niclas.

A GRX vezetője, Marcus Grönholm a következőket mondta: „Idén új autóval fogunk menni – azzal a Fiesta RX-szel, amellyel Ken Block versenyzett korábban. Az embereink most is a kocsin dolgoznak az M-Sportnál, hogy felkészítsék a következő hetekben, és hogy időben el tudjunk kezdeni tesztelni a szezon előtt. Tavaly nehéz volt Niclasnak, mert minden újdonság volt neki itt a világbajnokságban. Most úgy gondolom, hogy egy kicsit könnyebb lesz, mivel már ismeri a pályákat, és a tél folyamán volt ideje gyakorolni. A Fiesta RX várhatóan kap majd néhány frissítést, különösen a motor területén számítunk rá. Így nagyon versenyképes lesz az idei RX-ben és azt hiszem, hogy el tudunk majd vele érni néhány jó eredményt.”

 


Legfrissebb cikkek