Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve is versenybe száll az új Rallycross Világbajnokságban.

A kanadai pilóta, aki 165 Grand Prix-n indult, idén az Andy Scoot által irányított Albatec Racing Peugeot 208-asával fog versenyezni.

„Nagyon várom, hogy az Albatec Racinggel bemutatkozzak a rallycrossban.” – mondta Villeneuve, aki nemrég kipróbálta a 208-ast a franciaországi Dreuxban.

„Túl vagyunk egy sikeres franciaországi teszten. Lenyűgözött a csapat hozzáállása és tapasztalata. Úgy éreztem magam, mint amikor még a Forma-1-ben mentem. Az autó 600 lóerős, és nagyon jól reagál mindenre. Ki ne lenne izgatott ezek tudatában?” – tette hozzá.

Villeneuve az egyetlen pilóta, aki az Indycar-ban, az Indianapolisi 500-asban és az F1-ben is felért a csúcsra. Ezek mellett versenyzett a Le Mans-i 24 órás viadalon, szerepelt a NASCAR-ban és jégrallyzott is.


„Izgatott vagyok, hogy a jégrallyn megszerzett tapasztalatomat mennyire tudom majd itt kamatoztatni, ahol 600 lóerős, négykerék-meghajtású autóval fogok menni murván és aszfalton egyaránt.”

„Versenyző vagyok, és természetesen győzni akarok. De ez egy új bajnokság egy új autóval és nagyon sokat kell tanulnom. Remélem, hogy tudok majd futamot nyerni, de a 2014-es év inkább a tanulásról fog szólni.” – nyilatkozta a 42 éves pilóta.

Villeneuve csapattársa, az alakulat tulajdonosa, a skót Andy Scott lesz. Tavaly Kris Meeke is kipróbálta magát a sorozatban. Az észak-ír pilóta a leggyorsabb időt futotta a Loheac-i versenyen.

A bajnokság május 3-4. között kezdődik meg a portugáliai Montalegre-ben.

Villeneuve augusztus 7. és 8. között hazai közönség előtt is autózhat, a Trois-Riviéres-i pályán.


Legfrissebb cikkek