Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb 2017-ben is a Team Peugeot-Hansen 208 WRX Supercar-jával fog szerepelni a rallycross-világbajnokság futamain.

A svéd alakulat idén három autót indít a sorozatban; Loeb mellett Timmy Hansen, valamint testvére, a 2016-os Európa-bajnok Kevin Hansen is az RX mezőnyét fogja erősíteni.

Idén a Peugeot-n kívül további három gyártó vesz majd részt a bajnokságban. A Ford továbbra is együttműködik Ken Block Hoonigan Racing Division csapatával, az Audi a tavalyi világbajnok Mattias Ekströmöt fogja támogatni, míg a Volkswagent a kétszeres VB-győztes Petter Solberg fogja képviselni.

„Úgy gondolom, hogy sokat tanultam az első szezonomban.” –kezdte a kilencszeres rallyvilágbajnok, Loeb. „Nyilván idén már magasabbak az elvárásaim, és remélem, hogy a 208 WRX 2017-es változatával képesek leszünk harcolni majd a győzelemért. Izgalmas szezon előtt állunk, és nem lesz könnyű dolgunk, de elhatároztam, hogy itt is hozzáteszek majd a rekordjaimhoz.”

170220 loeb n2

Timmy Hansen a következőket mondta: „A mérnökeink fantasztikus munkát végeztek a tél folyamán, és a Peugeot 208 WRX Supercar hatalmasat fejlődött. Már nagyon várom, hogy versenykörülmények között is vezethessem az autót. A célom az lesz, hogy megtaláljam a jó ritmust, és hogy az autót hozzáigazítsam a vezetési stílusomhoz. Tapasztalatból mondom, hogy ezeket meg kell tennem, ha a győzelemért akarok harcolni. Örömmel láttam, hogy új csapatok is csatlakoznak a bajnoksághoz, így már négy gyártó fog versenyezni. Remélem, hogy 2017-ben sok izgalmas csatában lesz részünk, és hogy gyakran felállhatunk majd a pódium legfelső fokára.”

A 18 esztendős Kevin Hansen tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, idén pedig már a világbajnokság futamain fog rajthoz állni: „Nagyon boldog vagyok, hogy végre csatlakozhatok a világbajnokság mezőnyéhez. Hosszú volt a tél, és sok idő telt el azóta, amióta megszereztem az Európa-bajnoki aranyérmet, de nagyszerűen érzem magam, hogy a Team Peugeot-Hansen színeiben indulhatok majd az idén. 2017-ben szeretném megtalálni azt az érzést, amit tavaly éreztem a kormány mögött, és ha ez megvan, elkezdhetem majd az építkezést. A lehető legtöbbet ki akarom magamból hozni ebben az elit mezőnyben.”

A rallycross-világbajnokság 2017-es évada április 1-jén startol el Barcelonában.

Legfrissebb cikkek