Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Közös munkába kezdett Guerlain Chicherit és a Prodrive. A francia pilóta 2018-ban csatlakozik az FIA Rallycross Világbajnokság mezőnyéhez, ahol a brit cég által fejlesztett Renault Megane RX Superercar-ral fog szerepelni.

A vadonatúj Renault-ról várhatóan az idei bajnokság franciaországi állomásán, Lohéac-ban (szeptember 1-3.) rántják majd le a leplet. Az ősz folyamán elkezdődik az autó tesztelése, jövőre pedig minden futamon rajthoz áll majd vele Chicherit. A kétliteres turbós erősforrással hajtott kocsit a Prodrive banbury-i bázisán fogják fejleszteni és megépíteni.

170209 chicherit n3

David Richards, a Prodrive első embere a következőket mondta: „Régi vágyunk volt, hogy csatlakozzunk az FIA Rallycross Világbajnoksághoz. Ez a világ leggyorsabban fejlődő autósport szériája, ahol lehetőségünk lesz a tapasztalatainkat felhasználva egy olyan kocsit építeni, ami esélyes lesz a világbajnoki címre. Guerlain egy nagyon tehetséges versenyző, és már alig várjuk, hogy elkezdjünk vele dolgozni a versenyautón, amelyre ő és a Renault is egyaránt büszke lesz majd.”

170209 chicherit n2

„Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok a Prodrive-val. Már régóta álmodtam egy ilyen lehetőségről. Tudom, hogy egy jó csapattal és a megfelelő támogatassál képesek leszünk egy versenyképes autót létrehozni. Teljes mértékben megbízom a Prodrive-ban, és izgatottan várom, hogy 2018-ban csatlakozzunk a bajnoksághoz.” –nyilatkozta az egykori extrém sí-világbajnok Guerlain Chicherit, aki 2015-ben és 2016-ban már belekóstolt a rallycrossozásba, jövőre pedig már a saját csapatával, a GCK-vel vesz majd részt a bajnokságban.

 


Legfrissebb cikkek