Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Francois Duval is rajthoz áll az FIA Rallycross Világbajnokság belgiumi versenyén. A korábbi WRC pilóta az Olsbergs MSE Ford Fiesta ST RX Supercarjával fog szerepelni a hazai közönség előtt Mettetben.

Duval számára nem lesz újdonság ez a szakág, mivel már kétszer is versenyzett a dél-belgiumi rallycross pályán, valamint 2010-ben győzni tudott Maasmechelenben a rallycross Európa-bajnokság keretein belül.

160427 duval n2

„Remélem, hogy eljutok az elődöntőig, vagy talán még a fináléig is.” - nyilatkozta Duval, a brüsszeli sajtótájékoztatón. „Ez egy nagyon jó autó, kiválóan érzem magam benne, így bizakodó vagyok. Néztem az első portugáliai futamot a tévében, és biztos voltam benne, hogy ott is jó csaták vannak. Jó lesz találkozni a régi rallys barátaimmal, mint például Petterrel (Solberg) vagy Sebastiennal (Loeb). Remélem, hogy majd tudom tartani velük a tempót. Köszönöm az Olsbergs MSE-nek, a Gordon Finest Beers-nek, a Ramaekers-nek, a Colson-nak valamint a Valvoline-nak, hogy segítenek és támogatnak.”

Az RX mezőnye május 13-15. között látogat el a belgiumi Circuit Jules Tachheny versenypályára.


Legfrissebb cikkek