Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok, Sebastien Loeb már számos szakágban megmutatta, mire is képes a volán mögött.

A WRC-ben elért sikerek mellett a túraautó-világbajnokságban is több serleget bezsebelt, 2013-ban a Pikes Peak hegyiversenyen új rekordot állított fel a Peugeot 208 T16-tal, idén januárban pedig a Dakar Rallyn is sokáig az élen autózott.

Tavaly Loeb és a Citreon útjai kettéváltak, és a rallylegenda a Peugeot színeiben belevágott a tereprallyzásba. A 42 éves francia az év elején még azt nyilatkozta, hogy nincsenek konkrét tervei az idei esztendőre, most azonban megerősítették, hogy a rallycross világbajnokság összes fordulóján rajthoz áll a Team Peugeot-Hansen 208 WRX SuperCarjával.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőségem lesz a teljes RX bajnokságban versenyezni.” –kezdte Loeb, aki egykori WRC-s riválisával, Petter Solberggel ismét remek csatákat vívhat majd.

160229 loeb n2

„Az évek során volt szerencsém kipróbálni magam több fantasztikus versenysorozatban is, de a rallycross – a puszta erőnek, a Peugeot 208 WRX versenyképességének és az izgalmas versenyeknek köszönhetően - nagyon különleges lesz. A kocsi és az ilyen típusú versenyek stratégiája teljesen új dolog lesz a számomra, így sokat kell majd tanulnom, de remélem, hogy gyorsan belerázkódok a dolgokba.”

Loeb 2013-ban már rajthoz állt a rallycross Európa-bajnokság franciaországi fordulójában, és akkor egészen az elődöntőig menetelt.

2015-ben Petter Solberg legfőbb riválisa a Peugeot-s alakulat volt, mivel a csapat pilótája, Timmy Hansen a második helyen végzett a bajnokságban.

Az alakulat vezetője, aki nem mellesleg tizennégyszer nyerte meg az Európa-bajnokságot, Kenneth Hansen a következőket mondta: „Tavaly megmutattuk, hogy mire is vagyunk képesek a bajnokságban Timmy Hansennel és Davy Jeanneyvel. Azzal, hogy Loeb is csatlakozik hozzánk, még erősebbek leszünk. A rallycross az egyik legkeményebb szakág, ahol nincs helye a hibázásnak. Loeb hihetetlen képességekkel rendelkezik és gyorsan tud alkalmazkodni, így nincs kétségem afelől, hogy egy nagyon erős versenyző lesz.”

A Peugeot Sport és a Hansen Motorsport egy új csapatot is indít, Peugeot Academy Hansen néven, amelyben Davy Jeanney és Kevin Hansen fognak versenyezni. Jeanney tíz világbajnoki futamon áll rajthoz, míg Kevin leginkább az Európa-bajnokságra fókuszál majd.

Az FIA Rallycross Világbajnokság április 16-án startol el Portugáliában.

Legfrissebb cikkek