Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az egykori JWRC pilóta, Guerlain Chicherit két rallycross világbajnoki futamon is rajthoz áll a JRM-Racing Mini RX SuperCarjával.

Az extrém sízőből lett autóversenyző a rally mellett a tereprallyban is szerepelt már. 2006-ban bemutatkozott a Dakar Rallyn az X-Raid színeiben, és rögtön a debütáló évében egy szakaszsikert is elkönyvelhetett. 2010-ben az ötödik pozícióban ért célba a BMW X3 CC-jével, 2013-ban már egy SMG Buggyval szerepelt, idén pedig az X-Raid által felkészített Buggyval állt rajthoz.

150813 chicherit n2

A JRM Racing autóit idén eddig három viadalmon láthattuk. Májusban a Hockenheimringen két amerikai pilóta, Dave Mirra és Danny Way képviselte a csapatot, Lyden Hillben pedig a kétszeres brit bajnok, Guy Wilks ült be a Minibe és vitte hatodikként a célba. Múlt hétvégén Kanadában két kocsit indított az alakulat, Louis-Philippe Dumoulinnal és Patrick Carpentierrel a volánnál. Chicherit a sorozat francia illetve olasz futamán bizonyíthat majd a Mini RX SuperCarral.


„Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kapok a JRM-től, hogy versenyezhessek a Minivel, és hogy olyan pilótákkal csatázzak, mint például a két Monster Energy-s csapattársam, Petter Solberg és Liam Doran.” –nyilatkozta Chicherit.

„Meg akarok majd tanulni a kocsiról és a versenyről mindent, amit csak tudok… Számomra a Loheac-i futam lesz a legkülönlegesebb. Alig várom, hogy a családom, a barátaim és a fantasztikus francia közönség előtt autózzak. Remélem, hogy úgy fogok ott teljesíteni, hogy büszkék lesznek majd rám.” –tette hozzá 37 éves a francia versenyző.

Az FIA Rallycross Világbajnokság francia futamát szeptember 4-6. között rendezik meg, míg Olaszországba október 16-18. között látogat el az RX mezőnye.


Legfrissebb cikkek