Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg nyerte az FIA Rallycross Világbajnokság idei második fordulóját a németországi Hockenheimringen.

A norvég világbajnok a hat futamából négyet megnyert, és a döntőben 2.5 másodperccel bizonyult gyorsabbnak Reinis Nitiss-nél. Solberg ezzel a győzelemmel a bajnoki tabella élére ugrott és a Liam Dorannal közös csapata, az SDRX is az első helyen áll a csapatok versenyében.

150505 solberg n2

„A fináléban Reinis Nitiss-szel álltunk a rajtrács első sorában.  Azt mondom, ő egy okos srác, nagyon okos – sokkal okosabb, mint amilyen én voltam az ő korában.” –nyilatkozta Solberg a 19 éves riválisáról.

„Mind a ketten jól kaptuk el a rajtot, és tudtam tartani a tervünket…  Jó ritmusban autóztam és elég jól kézben tudtam tartani az utolsó összecsapást.”

„Nem bírom ki, hogy ne szóljak pár szót a csapatomról, a PSRX-ről: bámulatosak a srácok. Nem tudom nekik igazán megköszönni azt, amit tesznek. Az elmúlt pár hónapban rendkívül keményen dolgoztak, de a nap végén az eredmények kárpótolnak minket minden erőfeszítésért. Micsoda remek szezonkezdés! Két fantasztikus eredmény az első héten, ez így tökéletes.” –tette hozzá a norvég pilóta, aki a szezonnyitó portugál versenyt a második helyen zárta.

Az FIA RX második fordulójának a végeredménye:

1. Petter Solberg (SDRX – Citroen DS3)   4:37.837
2. Reinis Nitiss (OlsbergsMSE – Ford Fiesta)   +2.540
3. Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen – Peugeot 207)   +3.822
4. Toomas Heikkinen (Marklund Motorsport – Volkswagen Polo)   +6.725
5. Robin Larsson (Audi)  
6. Andreas Bakkerud (Olsbergs MSE – Ford Fiesta)

A bajnokság május 15-én Belgiumban folytatódik.


Legfrissebb cikkek