Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rally-világbajnok, Marcus Grönholm fia, Niclas is rajthoz áll az FIA Rallycross Világbajnokság svédországi futamán. A 18 éves finn pilóta Höljes mellett a svéd rallycross bajnokság három versenyén is szerepelni fog egy Ford Fiesta SuperCarral.

„Nagyon lelkes vagyok a soron következő szezon miatt. Az autó, a kiegészítők és az egész csomag nagyon erősnek tűnik.” –mondta Niclas.

150410 niclasgronholm

„Finnországban az a célom, hogy megnyerjem a bajnokságot. Svédországban kicsit magasabb szintűek a versenyek, így majd meglátjuk, mire leszünk ott képesek. A SuperCaros projektünk szervezése gyorsan történt, így kevés tapasztalatot sikerült eddig gyűjtöttem. Most az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak tesztelni, és hogy a szezonnyitó előtt ráérezzek az autóra. Édesapám ellátott pár hasznos tanáccsal, de jobb lenne, ha saját tapasztalatokkal gazdagodhatnék.”


Marcus Grönholm a következőket nyilatkozta fiáról: „Először nézzük meg, hol tart jelenleg Niclas, után kitűzhetjük a céljainkat. Inkább csapattulajdonosként, mint édesapaként vannak elvárásaim vele szemben. Komoly céljaink vannak, és az autó is versenyképesnek tűnik.”

A fiatal finn versenyző az OMSE által épített Fiestával fog versenyezni. Korábban Toomas Heikkinen és Joni Wiman is ezzel az autóval szerepelt a Globális Rallycross Bajnokságban (GRC).


Legfrissebb cikkek