Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hétvégén startol a 2015-ös Magyar Országos Rallycross Bajnokság, amelynek az első futamát a Slovakiaringen rendezik meg.

Az idei év egyik legnagyobb durranása, hogy Kiss Pál Tamás egy 560 lóerős Skoda Fabia Supercar-ra cseréli a formaautóját. A 23 éves miskolci pilóta tavaly az Auto GP-ben versenyzett. A szezont a Zele Racing színeiben kezdte, majd átigazolt a Virtuosi UK csapatához. Tamás három futamgyőzelmet (Paul Richard, Nürnburgring, Estoril) és további hat dobogós helyett (Marrakech, Paul Richard, Hungaroring, Monza, Red Bull Ring) szerzett a 2014-es szezonban. A bajnokságot 207 ponttal az ezüstérmes pozícióban zárta a japán Kimiya Sato mögött.

150319 kisspaltamas

Az FIA Rallycross Világbajnokságban is szerepelnek olyan pilóták, akik korábban más szakágakban robbantak be a motorsport világába. Az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve tavaly mutatkozott be az Albatec Racing Peugeot 208 SuperCar-jával. Petter Solberg 2003-ban a Subaruval felért a rally világbajnokság csúcsára, tavaly pedig a rallycrossban hódította el a bajnoki trófeát. Mattias Ekström a DTM-ben lett bajnok. A svéd pilóta a német túraautó-bajnokság mellett a rallycross vb-n is Audival harcol a bajnoki pontokért.


Az Országos Rallycross Bajnokság 2015-ös naptára:

1. Slovakiaring   március 21-22.
2. Rabócsiring   április 5-6.
3. Rabócsiring   május 24-25.
4. Nyirád   június 6-7.
5. Greinbach   szeptember 12-13.
6. Nyirád   október 3-4.
7. Rabócsiring   október 23-24.

A szlovák verseny nevezési listája itt olvasható.

fotó: kisspaltamas.com


Legfrissebb cikkek