Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A svéd Ramona Karlsson a rallycross Európa-bajnokságban, valamint a hazájában megrendezésre kerülő rallycross világbajnoki futamon is rajthoz áll egy Volkswagen Scirocco Mk3 SuperCarral.

Az 560 lóerős autót a Kristoffersson Motorsport (KRS) építette, és az elmúlt két évben Johan Kristoffersson és Ole Kristian Veiby hajtotta.

150226 karlsson n2

„Tavaly ősszel kipróbáltam a kocsit Höljsben, és nem gondolkoztam sokat, rögtön eldöntöttem, hogy ezt akarom. Nincs kétségem afelől, hogy az autó nagyon jó, és már alig várom, hogy versenykörülmények között is vezessem. Fantasztikus érzés, hogy ez a fontos dolog rendeződött a csapatomnál. Továbbra is keményen dolgozok a költségvetésen, de a dolgok haladnak előre.” –nyilatkozta a 34 éves pilóta, aki korábban a rallyt is kipróbálta.


Karlsson tavaly az Eklund Motorsport Saab 9-3 SuperCarjával mutatkozott be az FIA Rallycross Világbajnokságban, majd a német versenyen egy Peugeot 208 SuperCarral versenyzett, amikor az Albatec Racing pilótáját, Jacques Villeneuve-öt helyettesítette.

A 2015-ös FIA Rallycross Európa-bajnokság naptára:

R1. Belgium (Mettet) – május 15-17.
R2. Németország (Estering) – június 19-21.
R3. Norvégia (Hell) – augusztus 21-23.
R4. Spanyolország (Barcelona) – szeptember 18-20.
R5. Olaszország (Franciacorta) – október 16-18.


Legfrissebb cikkek