Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A német túraautó-bajnokság promótere, az ITR, az FIA Rallycross-Világbajnokság  szervezője, az IMG, valamint az FIA Motorsport Világtanácsa megállapodott, hogy a Hockenheimring mindkét sorozatnak otthont ad május elején.

A DTM nyitófutamát hagyományosan, a Hockenheim Baden-Württemberg aszfaltcsíkján rendezik meg 2015-ben is, míg a tavaly útjára indult rallycross világbajnokság idén látogat el először a német pályára.

A rallycross pályát a stadion területén belül építik meg, így a rajongók a lelátókról izgulhatják majd végig a látványos futamokat.

150221 rxdtm n2

„Mindent megteszünk, hogy a szurkolók jól érezzék magukat, és azt akarjuk, hogy egyedülálló élménnyel gazdagodjanak a lelátókon. Ezt figyelembe véve, az FIA Rallycross Világbajnokság tökéletesen illik hozzánk: a DTM high-tech túraautói és a strapabíró RX versenygépek két különböző sorozatot képviselnek, de mindkettő lenyűgöző látványt jelent a motorsportban. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók imádni fogják ezt a kombinációt.” –nyilatkozta az ITR elnöke, Hans-Werner Aufrecht.

„Nagy megtiszteltetést jelent számunkra az, hogy 2015-ben a DTM partnere lehetünk a szezonnyitó futamon. Mindannyiunkat lenyűgöz az, ahogy az ITR irányítja a DTM-et. Alig várom, hogy a német közönségnek megmutassuk, milyen élményt tud nyújtani a World RX.” –mondta az IMG vezérigazgatója, Martin Anayi.


„Vannak kapcsok is a két bajnokság között: Mattias Ekström mindkét sorozatban szerepel, Anton Marklund pedig az RX mellett az Audi TT Sport Cup-ban is rajthoz áll. Nagy izgalommal tölt el minket az, hogy a világ egyik leghíresebb versenyhelyszínén építhetünk rallycross pályát. Esélyt kapunk, hogy egy új közönségnek mutassuk meg a rallycross világbajnokság szépségét. Nagyon örülök, hogy az ITR partnere lettünk, és alig várom a jövőbeni együttműködést velük.” –tette hozzá Anayi.

A DTM és a rallycross mellett a Porsche Carrera Cup Deutschland, a Formula-3 Európa-bajnokság, valamint az Audi TT Sport Cup mezőnye is összecsap május első hétvégéjén a Hockenheimringen.


Legfrissebb cikkek