Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg 2014-ben megnyerte az FIA Rallycross Világbajnokságot, és idén szeretné megvédeni bajnoki címét.

„2015-ben meg akarom védeni a bajnoki címemet. Biztosan nehéz lesz megismételni ezt az eredményt, de megvannak a terveink hozzá. A tavalyi győzelmünk miatt most még jobban ki vagyunk éhezve a sikerre.” –nyilatkozta Petter Solberg, aki az első olyan pilóta, aki két különböző FIA sorozatban is világbajnok lett.

Solberg úgy gondolja, hogy a 2014-es győzelme még jobb pilótává tette, és bevallotta, hogy kereste a lehetőséget arra, hogy visszatérhessen korábbi sikerei helyszínére, a rally világbajnokságba.

150102 solberg n2

„A győzelmek és a bajnoki cím megváltoztattak engem. 110%-ig biztos vagyok benne, hogy a tavalyi szezonban, amit a rallycrossban töltöttem, sokkal jobb versenyzővé váltam. Ezért is játszottam el a gondolattal, hogy visszatérek a WRC-be, ha egy jó ajánlatot kapok.” –mondta a 2003-as rally világbajnok.


Solberg 2014-ben a Race of Champions-ön is a leggyorsabb volt a nemzetek versenyében. A norvég pilóta Tom Kristensen csapattársaként győzte le a skót duót, David Coulthardot és Susie Wolffot a barbadosi viadalon.

„Szeretnék ismét összecsapni a GRC pilótákkal az X-Games-en és a ROC-ot is meg akarom nyerni az egyéni értékelésben. A karácsony előtti barbadosi verseny egy fantasztikus élmény volt. De a 2015-ös kívánságlistám élén az áll, hogy a rallycrossban megvédjem a bajnoki címemet.” –fejezte be gondolatait Petter Solberg.


Legfrissebb cikkek