Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Manfred Stohl is rajthoz áll jövő hétvégén az FIA Rallycross Világbajnokság zárófutamán, az argentínai San Luis-ban. Az osztrák pilóta, aki hat alkalommal végzett dobogós helyen a WRC-ben, Petter Solberg második számú Citroen DS3 SuperCar-jával debütál a rallycross vb-n.

„Nagyon jó lesz visszatérni Argentínába, mivel már versenyeztem a nemzeti rally bajnokságukban, nagyon sok barátom van ott és jól ismerem a helyszínt is. Petter-rel régi barátok vagyunk és már korábban is meglátogattam őt néhány RX versenyen. Hála neki, lehetőségem lesz Argentínában kipróbálni, milyen is egy SuperCarral versenyezni, ráadásul mindezt az új világbajnok csapattársaként tehetem majd.” –nyilatkozta Manfred Stohl.

141120 stohl n2

Stohl nem tudta kipróbálni a PSRX autóját, mivel Solberggel csak később sikerült megállapodnia, így az osztrák egy Ford Fiesta SuperCart próbált ki az ausztriai Greinbach-ban.


„A kocsik már úton voltak Argentína felé, amikor megszületett a döntés, hogy a PSRX-el fogok versenyezni, így sajnos nem volt lehetőségem tesztelni az autójukat. Már nagyon várom a versenyt és megpróbálok annyi tapasztalatot gyűjteni az RX-ről, amennyit csak tudok.” –tette hozzá Stohl.


Legfrissebb cikkek