Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Közel 20 országból érkeznek profi drift pilóták és természetesen hazánk legjobbjai is megmérkőznek majd a King of Europe nemzetközi sorozat hazai állomásán.

Az Európa Bajnoki futam már-már VB-ként is megállná a helyét, hiszen nem csak Európából érkeznek versenyzők! Ausztráliából, Peruból és a drift autósport megálmodójától, azaz a felkelő nap országából, Japánból is képviseltetik magukat. A hazai publikum joggal dörzsölheti tenyerét, hiszen ilyenre még soha nem volt példa. Persze ne gondoljuk azt, hogy ezzel a magyar srácoknak esélye sem lesz, mert bár óriási mezőny várható a tököli reptéren, csak úgy mint tavaly, idén is oda teszik majd minden bizonnyal magukat.
 
Egy évvel ezelőtt a jelenlegi EB címvédőnek, Kerényi Ádámnak óriási balszerencséje volt, miután kipukkant az M5 erőforrás és kiesett a versenyből. Grózinger Zsolt pedig a döntőben gondolta úgy, hogy kalácsot fon a kormányra és ezzel átadja elsőségét. A bronz csatában is hazai pilótának szurkolhattunk Nagy Róbert „Biggy” személyében, de neki se sikerült összpontosítani a célegyenesben. Egyszóval hazánk fiainak van mit bepótolni és reményeink szerint újra magyar sikerektől lesz hangos Európa drift sajtója.

A profi mezőny mellett a sorozat Street kategóriájában és a női mezőnyben is EB fordulót tartanak, valamint a Drifted Országos Bajnokság Street versenyzői is gyűjthetik bajnoki pontjaikat. A drift versenyek mellet az RC modellautókat is nyüstölik, továbbá a rally pilóták is edzést tartanak a helyszínen. A hétvégi összecsapás után pedig irány a Bélkő-hegy, ahol a King of Touge nemzetközi hegyi sorozat, valamint a hazai SemiPro és Pro kategória bajnoki fordulója lesz soron.


KING OF EUROPE - DRIFT JAMBOREE
Augusztus 22-23. - TÖKÖLI REPÜLŐTÉR
KING OF TOUGE – DRIFTED OB
AUGUSZTUS 29-30 – BÉLAPÁTFALVA, BÉLKŐ-HEGY
Belépő árak:
Szombat: 1.500 Ft/fő - Vasárnap 2.500 Ft/fő
4 napos bérlet:  5.000 Ft/fő
További infók: www.facebook.com/driftedhu

Megközelítés (Tököli reptér –rendezvény kapu):

Gyalogosan: Budapestről a Boráros térről 10 percenként induló csepeli HÉV-vel a végállomásig, majd a 690-es menetrend szerint közlekedő autóbusszal a Diófasor utcáig. Innen egy tíz perces sétával érhetjük el a II. Rákóczi Ferenc út legelején (nagykanyar) található tököli reptér rendezvénykapuját.

Gépjárművel: az M0-ás körgyűrűn a Halásztelek-Csepel leágazásnál kell letérni Halásztelek irányában ahol a II. Rákóczi Ferenc út legelején (nagykanyar) található a tököli reptér rendezvénykapuja.

GPS: 2314 Halásztelek II. Rákóczi Ferenc út 1, Magyarország / GPS: N 47*21’07,17″ – E 18*58’50,59″


Legfrissebb cikkek