Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Rallycross vagy Drift??? Pünkösdkor nem kell választanod a RabócsiRingen!

Rallycross Országos Bajnoki III., Amatőr Bajnoki II. és Magyar Profi Drift Bajnoki II. futam május 23-24-25-én Máriapócson!

Idén májusban a Magyar Drift történetének kilencedik évében a Japán kocsik vették át a nevezési listákon a főszerepet.  A Magyar Profi Drift Bajnokság II. futama lesz a második olyan hazai verseny, amikor a nevezők közé több keleti kocsit várunk, mint Európait. Az idei Profi mezőnyben a drift világából ismert szinte összes Nissan képviselteti magát, hogy összemérjék erejüket a BMW-kel és Fordokkal. A csúcskategóriás gépek, mint Grózinger Zsolt többszörös bajnoké meghaladják a 600 lóerőt és 800 newtonmétert.

Béres Szabolcs az Országos Profi Bajnokság szervezője szerint: "Eljött az idő, amikor már nem minden BMW tudja kiszolgálni a benne ülő PROFI drift pilótát és annak tudását. A széria motorral rendelkező BMW-k nem tudnak lépést tartani a nagy sebességű pályákon a turbós, kompresszoros társaikkal és akkor még nem is beszéltünk a Japán motoros drift autókról."


Angyal Péter a drift versenyigazgató szerint: "A SemiPro és Street kategória újra fejlődésnek indult és szeretnénk mindent elkövetni annak érdekében, hogy azok a versenyzők is élvezzék a versengést, akik nem tudnak 200-300 lóerő fölé menni autóikkal ezért nekik létre hoztuk a Kelet Drift Kupát." A Kelet Drift Kupában a Street kategóriában nincs motorkorlátozás és nincs vizsgához kötve nincs Tsusio. A Semi Pro kategóriában szívó motorokkal feltöltő, nitro befecskendezés nélkül állnak rajthoz a megengedett legnagyobb motor maximum 4990ccm lehet és a Profikkal megegyező pályákon versengenek egymással.”

A Semi Pro kategóriában érdemes lesz oda figyelni Kovács Evelinre, aki a jól megszokott 3200 köbcentiméteres M3-as BMW-vel áll rajthoz, ami egy E36-os sedan karosszériában pörgeti a hátsó gumikat Kilinccsel Előre.

Az egyre népszerűbb és dinamikusan fejlődő Rallycross és a Magyar Profi Drift Bajnokság együtt, egy hétvégén, egy pályán (külön nyomvonalon) küzdenek pünkösdkor. Ezen a hétvégén senki sem fog unatkozni, legyen az pilóta, néző, rendező…

Több mint 140 pilóta, több mint 40 000 lóerő szabadul el pünkösdkor!  A három napos Fesztivál szombat délelőttől hétfő késő délutánig megállás nélkül fogja ontani az adrenalint.

Pünkösd hétvégéjén először koptatja majd idén verseny közben a RabócsiRing aszfaltját a hazai profi drift versenyzők krémje és az a több, mint 100 rallycross versenyző, akik idén is felveszik a harcot a máriapócsi katlan izgalmas kanyarjaival és megküzdenek majd egymással a legjobbnak járó serlegekért.

Mi az, amit ajánlunk neked ezen a hétvégén? Több ezer lóerőt, rengeteg izgalmat, nagy visszatérőket, őrült csatákat, rengeteg füstöt.

Gyertek, tartsatok velünk és adjátok át magatokat az autósport, a rallycross és a drift együttes imádatának. Higgyétek el: örök élmény marad!


Legfrissebb cikkek