Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a WRC világából

Pénteken 78 éves korában elhunyt a rally egyik legendája, Hannu Mikkola. A finn pilóta 1983-ban megnyerte a világbajnokságot az Audival – ő volt az első, aki négykerék-meghajtású autóval érte el ezt a sikert.

A Red Bull ikonikus logója, a vörös bika 2017-ben és 2018-ban már látható volt az M-Sport Ford Fiesta WRC-in. Az osztrák energiaital-gyártó a rally világbajnokság egyik fiatal tehetségét, Adrien Fourmaux-t fogja támogatni ezentúl.

Az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson elárulta, hogy a 2022-es szezonra, amikor a hibrid technológia bevezetésre kerül a WRC-be, szeretne egy ütőképes csapatot összerakni.

2022-ben új korszak kezdődik a WRC-ben, ugyanis a jelenlegi World Rally Car-ok helyét átveszik a hibrid Rally 1-es autók. A Toyota és az M-Sport már bejelentette, hogy az új érában is részt vesznek majd a bajnokságban, azonban a Hyundai Motorsport jövője még kérdéses.

Martin Prokop továbbra is hűséges a Fordhoz, ugyanis idén egy Fiesta Rally2-vel tér vissza a rally világbajnokság mezőnyébe.

A svéd Mattias Ekström bejelentette, hogy rajthoz áll az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-on (február 26-28.) egy Skoda Fabia Rally2 evo-val.

Esapekka Lappi visszatér a rally világbajnokság mezőnyébe a soron következő futamon, az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-on (február 26-28.).

Oliver Solberg egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel áll majd rajthoz a rally világbajnokság soron következő futamán, az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-on (február 26-28.).

Andreas Mikkelsen a Dirtfish-nek elárulta, hogy jövőre szívesen csatlakozna az M-Sport Ford World Rally Team-hez.

A Mercedes-AMG Forma 1-es istálló finn pilótája, Valtteri Bottas úgy gondolja, hogy kedvelni fogják a WRC pilóták az Arctic Rally Finland havas szakaszait.

A WRC 2019-es bajnoka, Ott Tänak pont nélkül zárta a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt. Az észt pilóta a következő finnországi futamon javítana.

Sebastien Ogier pályafutása 50. győzelmét ünnepelhette a 2021-es rally világbajnokság szezonnyitóján. A hétszeres világbajnok francia pilóta nyolcadik alkalommal tudta megnyerni a legendás Monte-Carlo Rallyt, és ezzel megelőzte Sebastien Loeb-öt a győztesek listáján, aki „csak” hétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a hercegségben.

További híreink a rally világából