Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a WRC világából

Kalle Rovanperä ennél tökéletesebb születésnapot el sem képzelhetett volna magának. A fiatal finn pilóta szombaton a 22. szülinapját ünnepelte, vasárnap pedig első világbajnoki címének örülhetett.

A Hyundai Motorsport színeiben idén Thierry Neuville és Ott Tänak megy teljes szezont a rally vb-n, míg a csapat harmadik i20 N Rally1-esén Oliver Solberg és Dani Sordo osztozik.

Szeptember második hétvégéjén rendezték meg a legendás Acropolis Rallyt, ahol a Hyundai Motorsport kisajátította magának a dobogót.

A nyolcszoros rallyvilágbajnok Sébastien Ogier bejelentette, hogy az Új-Zéland Rallyn (szeptember 29 – október 2.) ismét beül a Toyota GR Yaris Rally1 volánja mögé.

Malcolm Wilson szeretné, ha Sébastien Loeb 2023-ban minden WRC-futamon beülne a Ford Puma Rally1-be, azonban valószínűbbnek tűnik, hogy a kilencszeres világbajnok francia marad részmunkaidős pilóta az M-Sport-nál.

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb az Acropolis Rallyn ismét rajthoz áll a WRC-ben az M-Sport Ford Puma Rally1-esével.

Kalle Rovanperä megszerezte idei ötödik futamgyőzelmét a Toyota GR Yaris Rally1-gyel. A TGR fiatal finn pilótája több mint 1 percet adott csapattársának, Elfyn Evans-nek az Észt Rallyn.

A rally világbajnokság észtországi futamára az M-Sport módosításokat hajtott végre a Ford Fiesta Rally2-esén, amellyel a finn Jari Huttunen – Mikko Lukka páros fog majd szerepelni.

Jari Huttunen 2021 végén csatlakozott az M-Sport-hoz, és azóta három dobogós helyezést szerzett a WRC2-ben. A 28 esztendős pilóta most szintet lép, és a Finn Rallyn (augusztus 4-7.) a csapat Puma Rally1-esével fog versenyezni.

A Hyundai Motorsport és a Shell további hároméves megállapodást kötött, így az alzenaui alakulat a jövőben is Hyundai Shell Mobis World Rally Team néven fog szerepelni a WRC-ben.

A Škoda Motorsport bemutatta a legújabb WRC2-es fegyverét, a Fabia RS Rally2-t.

Rovanperä előnye nőtt, a hátralevő versenyek száma eggyel csökkent, Rovanperä lesz a bajnok, nincs itt semmi látnivaló. Reményre az adhat okot, hogy 3 murvás futam következik, és Rovanperä nagy valószínűséggel mind a hármat az élről kezdheti.

További híreink a rally világából