Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Prodrive elkezdett dolgozni legújabb rallyautóján, amelynek alapját a Volkswagen Golf adja.

A két literes erőforrással ellátott kocsit, jövő hét kedden kezdhetik el tesztelni Walesben és hamarosan versenykörülmények között is bemutatkozhat.

A Prodrive Motorsport ügyvezető igazgatója, John Gaw a következőket mondta: „Ez egy nagyon izgalmas kihívás a számunkra. Már hat hónapja dolgozunk ezen a projekten. Egyértelmű, hogy a motorja miatt ez nem egy World Rally Car, de a Golf többi része a WRC szellemében épül. Az erőátvitel és felfüggesztés teljesen megfelel az FIA előírásainak. A kocsi kívülről teljesen úgy néz ki, mint a jelenleg futó WRC autók.”

141007 golf n2

A Volkswagen Motorsport tud a projektről, de nem vesznek részt sem a fejlesztésében sem a építésében. Az autó teljes mértékben a Prodrive banbury-i gyárában készül.


„A múlt héten a MIRA-n probléma nélkül futott az autót, hamarosan pedig Walesben fogjuk tesztelni a Golfot murvás pályákon. Fantasztikus látni, hogy a kocsi milyen rövid időn belül lett kész. A Prodrive csapata remek munkát végzett."

141007 golf n3

Elképzelhető, hogy a Prodrive által épített Golf a MINI-hez hasonlóan nem csak a rallyban, hanem a rallycrossban is versenyezni fog majd.

„Természetesen, néhány módosítással ez is lehetséges lesz.” –tette hozzá Gaw.  

forrás: autosport.com


További híreink a rally világából