Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jari-Matti Latvala WRC-s pályafutása első aszfaltos futamgyőzelmét ünnepelhette Franciaországban. A finn pilóta ezzel a sikerrel csökkentette lemaradását a bajnoki pontversenyben Ogierrel szemben. A francia világbajnok technikai gondokkal küzdött és csupán 3 pontot szerzett a hazai futamán.

Sebastien Ogier már az első versenynapon bajba került. A második szakaszon a Volkswagen Polo R WRC sebességváltójának egyik szenzorja romlott el, amelyet a csapat orvosolni tudott. Ogier több mint 4 percet veszített a hiba miatt. A harmadik szakaszon tovább folytatódott a Volkswagenes egység pechsorozata. A harmadik gyorsasági előtti időellenőrzőre korábban érkeztek meg, amiért 4 perc időbüntetést kaptak. Ogierék közel 8 és fél perc hátránnyal várták a délutáni kilométereket.

141005 france n2

A Volkswagen Motorsport másik két pilótája, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen hatalmas csatát vívott az első napon. Végül Latavla zárt az élen 8.2 másodperces fórral. A folytatásban Latvala meglépett csapattársától, és a verseny végére 45 másodperces előnyt autózott össze. A két Volkswagenes mellé Kris Meeke állhatott fel a dobogóra a Citroen DS3 WRC-vel.
Robert Kubica az utolsó szakaszon a negyedik helyről esett ki, miután lecsúszott az útról egy jobbos kanyarban. A lengyel kiesése után Dani Sordo örökölte meg a negyedik pozíciót. A Hyundaios pilótát két Fordos versenyző követte, Mikko Hirvonen, Elfyn Evans sorrendben.
A top 10-be még Mads Ostberg, Thierry Neuville, Bryan Bouffier és Martin Prokop fért be.
Sebastien Ogier a tizenharmadik lett, és így csak a Power Stage megnyeréséért járó három egységgel gyarapíthatta a bajnoki pontjai számát.


A WRC 2-t Quentin Gilbert nyerte meg az R5-ös Fiestával. A WRC 3–ban Alastair Fischer ért elsőként célba. A Juniorok között a francia Frédéric Hauswald diadalmaskodott. A Lukács „Csucsu” Kornél – Mesterházi Márk páros idő előtt búcsúzott a futamtól.

A Francia Rally végeredménye:

1. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC)   2:38:19.1
2. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC)   +44.8
3. Kris Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +1:05.3
4. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC)   +1:48.7
5. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)   +2:00.7
6. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +3:00.8
7. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +3:02.5
8. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +4:08.4
9. B.Bouffier – X.Panseri (Hyundai i20 WRC)   +4:12.9
10. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC)   +6:07.5

A bajnokság Spanyolországban folytatódik. A RallyRACC Catalunya október 23-26. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából