Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hármas Volkswagen-sikerrel zárult a rally világbajnokság ausztrál futama. Sebastien Ogier 6.8 másodperccel előzte meg Jari-Matti Latvalát. A dobogó legalsó fokára Andreas Mikkelsen állhatott fel.

Kris Meeke a verseny első napján, még az élen is autózott, de végül pályalevágás miatt időbüntetést kapott, és ezzel lemondhatott a dobogós helyekről. Meeke mögött az M-Sport pilótáját, Mikko Hirvonent intették le. A Hyundai mindhárom versenyzője pontszerző helyen végzett a kenguruk földjén. A legjobb i20 WRC-s pilóta Hayden Paddon lett, aki hatodikként teljesítette a távot. A Német Rally győztese, Thierry Neuville még az első napon eltalált egy követ, amely megrongálta az autó felfüggesztését. A belga pilóta a hetedik pozícióban zárta a versenyt. A top 10-be még Elfyn Evans, Robert Kubica és Chris Atkinson fért be.

140914 wrc n2

A Power Stage-n Latvala gyűjtötte be a maximális plusz pontokat. Ezen a szakaszon Ogier lett a második, megelőzve Kris Meeket.

A Volkswagen ezzel a sikerrel 2013 után idén is elhódította a konstruktőri bajnoki címet. Az egyéni pontversenyben Ogier és Latvala küzdhet tovább a bajnoki trófeáért.

A WRC 2 kategóriát Nasser Al-Attiyah nyerte Jari Ketomaa és Yuriy Protasov előtt.

A 23. Coates Hire Rally Australia végeredménye:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   2:53:18.0
2. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC)   +6.8
3. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC)   +1:18.0
4. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +1:44.0
5. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)   +1:53.6
6. H.Paddone – J.Kennard (Hyundai i20 WRC)   +2:56.2
7. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +4:28.2
8. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +5:10.0
9. R.Kubica – M.Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC)   +6:39.8
10. C.Atkinson – S.Prévot (Hyundai i20 WRC)   +9:29.4

A bajnokság október első hétvégéjén, Franciaországban folytatódik.

 


 

További híreink a rally világából