Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport megerősítette, hogy továbbra sem lesz  csapatutasítás, így a bajnoki cím sorsa Sebastien Ogierre és Jari-Matti Latvalára van bízva.

A Volkswagenes pilótáknak öt pontot kell szerezniük az Ausztrál Rallyn, hogy megünnepelhessék a konstruktőri bajnoki címet. Az egyéni bajnokság alakulását Jost Capitoék a versenyzőikre bízzák.

„Az Ausztrál Rally az év egyik csúcspontja. A 2014-es rally világbajnokság eddig nagyon izgalmasan alakult. Jó esélyünk van, hogy megszerezzük a konstruktőri  trófeát. Az egyéni értékelésben Ogier és Latvala is zöld utat kapott bajnoki címért folytatott csatában.” –nyilatkozta Jost Capito, a Volkswagen Motorsport csapatfőnöke.

140906 volkswagen n2

„Tavaly Ausztráliában a huszonkét szakaszból huszonegyet megnyertünk, és a rally világbajnokság történetének leghosszabb sikersorozata kezdődött el a számunkra. Nagyon büszkék vagyunk erre a teljesítményünkre, azonban biztos vagyok abban, hogy nem lesz egyszerű ezt megismételni.” -tette hozzá Capito.

Az már biztos, hogy Volkswagenes pilóta fogja megnyerni az egyéni címet, a kérdés már csak az, hogy Ogier, Latvala vagy Mikkelsen végez a bajnokság élén.

Ogier 44 pontos előnnyel utazik Ausztráliába, miután a Német Rallyt ő is és Latvala is nulla ponttal zárta.  Ogier idén eddig öt, Latvala pedig három futamgyőzelmet könyvelhetett el.

 


 

További híreink a rally világából