Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Thierry Neuville várhatóan ott lesz a Német Rally rajtjánál. A fiatal belga pilóta indulása azután került veszélybe, hogy a csütörtöki shakedownon csúnyán összetörte a Hyundai i20 WRC-jét.

A baleset után az FIA technikai szakemberei a trieri szervizparkban megvizsgálták az autót és megállapították, hogy ugyan több elem is meghajlott, de a bukókeret nem sérült meg és a kocsi javítható.

140821 neuville n2

A baleset egy dupla bal kanyarban történet. Neuvillék hatszor pördültek át, majd a szőlőtőkék közé landoltak. Szerencsére a pilóta és navigátora, Nicolas Gilsoul is sértetlenül úszta meg a bukfencet.

„Ez egy kis hiba volt az én oldalamon. Eltaláltam egy kisebb töltést a belső íven, ami megdobott. Megpróbáltam korrigálni, de a hátulja lecsúszott, utána pedig nagyon lassan gurultunk lefelé a szőlőhegyen. Ott ragadtunk mivel az egyik kerék is kitört, de már visszahúztuk a kocsit az útra és visszaszállítjuk a szervizparkba.” –nyilatkozta Neuville az eset után.

„Nagyon hosszadalmas és sok munka vár a szerelőkre. Ez az első alkalom, hogy nem tudtam befejezni egy shakedownt, de előbb-utóbb mindennek eljön az ideje.” –tette hozzá a belga pilóta.

 


 

További híreink a rally világából