Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Marcus Grönholm a Volkswagen Motorsport tesztpilótája lett, azonban annak a lehetőségét kizárta, hogy visszatérjen a rally világbajnokság futamaira.

Grönholm hét éve ment utoljára teljes szezont a WRC-ben. 2000-ben és 2002-ben a Peugeot színeiben elhódította a világbajnoki trófeát.

A finn pilóta Dél-Franciaországban már vezette a német csapat 2015-ös specifikációjú Polo R WRC-jét, és a következő hónapban ismét tesztelni fogja a kocsit.

140821 gronholm n2

„Amikor először tárgyaltam a Volkswagennel, azt mondtam nekik: „Már mindent megnyertetek! Miben tudnék segíteni?”” –nyilatkozta Grönholm.

„Később tovább egyeztettünk, és megkértem őket, hogy tegyenek egy ajánlatot nekem. Ez csak egy tesztlehetőség, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy visszatérnék a versenyzéshez.”

140821 gronholm n3

„A Polo egy fantasztikus autó. Már egy kör után azt mondtam, hogy csodálatos, és nagyon jó vezetni. Talán nincs akkor teljesítménye, mint a korábbi WRC-knek, de a felépítése és a felfüggesztése is elképesztő.” –fejezte be gondolatait Marcus Grönholm.

 


 

További híreink a rally világából