Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Motor Corporation első embere, Akio Toyoda a négyszeres rallyvilágbajnok, Tommi Mäkinen csapatát (TMR) bízta meg, hogy építsék meg a Toyota GT86 négykerék-meghajtású változatát.

A kocsi már be is mutatkozott a Finn Rally Kakaristo-i szakaszán. A GT86 volánja mögött Mäkinen ült, aki meghívta Toyodát, hogy próbálja ki, milyen is egy ilyen versenygépben utazni. A páros a „két nullás” autó mögött rajtolt el a futam hetedik gyorsaságiján.

140802 toyota n2

„Tizenegy évvel ezelőtt mentem itt utoljára és rengeteg szép emlékem jutott eszembe. Nagyon élveztem, és remélem, hogy Mr. Toyoda is hasonlóképp érzett.” –nyilatkozta Tommi Mäkinen.

„Azért utaztam ide, hogy betekintést nyerjek a rally világbajnokságba. Úgy gondolom, hogy a Toyota génjeiben igenis benne van a rally. Mint a vállalat első embere, azt akarom, hogy ez a legenda folytatódjon. Meg kell mutatnunk mindenkinek, hogy a Toyotának szüksége van a rallyra, hogy több rajongónk legyen, és hogy még jobb autókat gyárthassunk.” –mondta Toyoda.

140802 toyota n3
 
A TMR által épített kocsi teljes független a Kölnben készült Yaris WRC-től, valamint az ADAC Rally Deutschlandon bemutatkozó GT86 CS-R3-tól.

A Toyota 1999-ben szállt ki a rally világbajnokságból. A japán márka négy egyéni (Carlos Sainz 1990; 1992, Juha Kankkunen 1993, Didier Auriol 1994) és három konstruktőri bajnoki címet (1993, 1994, 1999) nyert.

 


 

További híreink a rally világából