Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Carlos Barbosa, a WRC bizottságának elnöke elárulta, hogy az FIA célja az, hogy az új generációs World Rally Car-okkal új erőt adjanak a sportágnak.

Az új technikai előírásokat 2017-ben vezetik be, de Barbosa azt szeretné, ha ezek a szabályok még az idei évben megszületnének.

„Ha a mostani autókat lefestenénk fehérre, nem tudnánk megállapítani, hogy melyik melyik. Változtatnunk kell a dolgokon és muszáj visszahoznunk a látványt ebbe a sportba, valamint a kocsikat is vonzóbbá kell tennünk.” –nyilatkozta Barbosa.

Az AUTOSPORT úgy tudja, hogy a kocsik méreteiben jelentős változások fognak történni a 2017-es évben, - a jelenlegi B szegmensben tartozó autók akár a D szegmensben sorolt kocsikra is lecserélődhetnek. A motorteljesítmény területén is módosítások lesznek, amelyek az üzemanyag átfolyás szabályozására fognak összpontosítani.

140724 wrc2017 n2

„Még csak az elején tartunk a megbeszéléseknek. Az üzemanyag átfolyás szabályozása az alapelv, de ezen kívül még változhatnak a dolgok. Már tárgyaltunk az FIA technikai munkacsoportjával valamint a gyártókkal, és most a bizottságon lesz a sor.
Hamarosan Genfben megmutatom a dokumentumokat Jarmo Mahonennek, az FIA rally igazgatójának, Michele Moutonnak, az FIA WRC menedzserének, valamint Jean Todtnak, az FIA elnökének. Ez után már tisztában leszünk vele, hogy mi az, ami rendben van és mi az, amin még változtatnunk kell.
Nem foghatjuk fel ezt úgy, hogy ez lesz végső megbeszélés, de úgy gondolom, hogy nagyon jó úton haladunk. Sok dolgot kell módosítanunk, hogy a rally világbajnokság benne legyen a világ top eseményei között: a WRC-nek nagyobbnak kell lennie.” –tette hozzá a bizottság elnöke.

Barbosa megerősítette, hogy a Motorsport Világtanács decemberi gyűléséig megszületnek a 2017-es szabályok és ott be is mutatják őket. „Biztos vagyok benne, hogy a szezon végéig elkészülünk az új előírásokkal. A gyártóknak is megígértük, hogy az év végéig minden rendben lesz és teljesen kidolgozzuk a szabályokat.” –fejezte be Barbosa.


forrás: autosport.com

 


 

További híreink a rally világából