Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai az idei autójával fog nekivágni a 2015-ös szezonnak. Az új kocsit csak az évad második felében küldi majd harcba az alzenaui székhelyű csapat.

A jelenlegi i20 WRC-t egy éve kezdte el tesztelni az alakulat. Az idei évtől már rendszeres résztvevői a világbajnokságnak, sőt Thierry Neuville a Mexikó Rallyn és Lengyelországban is felállhatott a dobogóra.

A Hyundai folyamatosan fejleszti a mostani autót. A Finn Rallyn egy erősebb motor fogja hajtani az i20-asokat, majd októberre további újítások várhatóak. Eközben a jövő évi kocsin is gőzerővel dolgoznak a Hyundai szakemberei.

140710 hyundai n2

„Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy mikor fogjuk bevetni az új autót, mert még a tesztelések előtt vagyunk. Tökéletes kocsit akarunk építeni, ezért időre lesz szükség, hogy minden apróságot megfigyeljünk, és ha kell, módosítsuk rajta.” –nyilatkozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport első embere.

Az i20 utcai változata októberben, a Párizsi Autószalonon fog debütálni. A kocsi 2015-ös rallyváltozata már az új karosszériaelemekkel lesz ellátva.

„Már megkaptuk a karosszériaelemeket, de további alkatrészeket is várunk. Úgy gondoljuk, hogy a nyár folyamán meg tudjuk majd mutatni, hogy is fog kinézni az új i20 WRC.” –tette hozzá Nandan.

„Tovább fejlesztjük a mostani kocsit, de ami a legfontosabb, hogy a következő generációs i20-ason is már javában dolgozunk. Ha minden jól alakul, a jövő év közepén már vezethetem is az autót.” –árulta el a Hyundai belga pilótája, Thierry Neuville.

 


 

További híreink a rally világából