Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikko Hirvonen Ford Fiesta RS WRC-je a Szardínia Rallyn kapott lángra és égett porrá. A finn pilóta és navigátora, Jarmo Lehtinen a verseny pénteki napján, a harmadik és a negyedik szakaszt összekötő útvonalon vették észre a tűzet. A páros megpróbálta megmenteni az autót, de nem sikerült és szinte teljesen megsemmisült.

A csapat nekiállt kideríteni a tűz keletkezésének az okát, de egyelőre nem jártak sikerrel.

„Több mint 400.000 £ az anyagi kár, és nem kötöttünk biztosítást a rally autóinkra, ezért ez egy hatalmas pofon. Ha egy nagy baleset történik, általában a mechanikai alkatrészek megmenthetőek. Ez után az eset után, azonban semmit nem tudunk felhasználni, mivel minden elégett. Ez egy hatalmas veszteség.” –mondta az M-Sport főnöke, Malcolm Wilson.

140611 hirvonen n2

„Ha ez verseny közben történt volna, azt mondhatnánk, hogy valami ütés miatt keletkezett a tűz. De az előző szakaszon nem volt semmi és egy jó időt értünk el. Az egész egy etapon történt, ezért teljesen tanácstalanok vagyunk.” –tette hozzá a csapatfőnök.

„Mikko azt mondta, hogy a jobb hátsó keréknél csaptak fel először a lángok. Visszaszállítjuk az autót az Egyesült Királyságba, de nehéz lesz bármit is megállapítani, hacsak nem találunk egy törött kardántengelyt, ami keresztülment az üzemanyagtartályon. Akkor nyilvánvaló lenne mi is történt, még akkor is, ha az autó teljesen megsemmisült.” –fejezte be Malcolm Wilson.

 


 

További híreink a rally világából