Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Rallye de France szervezői bejelentették, hogy idén jelentős változások történnek a szezon utolsó teljesen aszfaltos futamán.

Az évad tizenegyedik versenyének továbbra is Strasbourg lesz a központja, azonban a programban több új szakasz is szerepelni fog. Az össztáv 100 kilométerrel csökken a korábbi évekhez képest.

A gyorsasági szakaszok most is a Vosges-hegységben található Elzászi erdőben kanyarognak majd, de vasárnap egy új helyszín, Saverne városa is vendégül látja a mezőnyt. Szombaton is lesznek újítások, többek között az átdolgozott Mulhouse-i utcai pálya.

Az Európai Parlament környéki strasbourgi szakaszon, ahol tavaly Ogier megszerezte a világbajnoki címet, idén nem csütörtökön, hanem péntek este fognak körözni a versenyzők.

A 2014-es Francia Rally 18 szakaszból fog állni, ami 303 kilométernyi versenytávot jelent majd. Két évvel ezelőtt 404 kilométeren kellett bizonyítaniuk a pilótáknak.

 


 

A Francia Motorsport szövetség elnöke, Nicolas Deschaux a következőket mondta: „Úgy döntöttünk, hogy új utakra tereljük 2014-ben a versenyt. A Rallye de France szervező csapata másik útvonalat talált ki és teljesen átalakította a menetrendet is. Ez magába foglalja az új területek felfedezését és az átdolgozott Elzászi szakaszokat is. A pilótáknak is ez egy új kihívás lesz, mivel olyan gyorsaságikon is mennek majd, amelyek ezelőtt nem szerepeltek a programban.”

A Rallye de France október 3. és 5. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából