Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jari-Matti Latvala győzelmével ért véget a rally világbajnokság idei ötödik futama, az Argentin Rally. A Volkswagen finn kiválósága, közel másfél perces előnnyel ért célba csapattársa, Sebastien Ogier előtt. A két Volkswagenest Kris Meeke követte a Citroen DS3 WRC-vel.

Latvala idei második győzelmét aratta Argentínában, a Volkswagennek pedig zsinórban ez volt a kilencedik sikere, amellyel megdöntötte a Citroen eddigi rekordját. Kris Meeke, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel, közel hat perc lemaradással teljesítette a tizennégy gyorsasági szakaszt.

140512 argentina n2

„Tavaly a dobogón végeztem, de nem álmodtam arról, hogy itt nyerni fogok. Portugáliában összetörtem az autót, és féltem, hogy elveszítem az önbizalmamat. Ha Ogier itt most győzött volna, nagy eséllyel elúszott volna számomra a bajnokság. Ezzel a sikerrel életben tudjuk tartani az esélyünket.” – nyilatkozta Latvala.

Ogier és Latvala a verseny első napján hatalmas csatát vívtak. Végül a finn várhatta az élről a folytatást. A szombati napot Latvala uralta, miután Ogier gumiproblémákkal és túlmelegedéssel küzdött. A zárónapon borzalmas körülmények várták a mezőnyt. Mikko Hirvonen öt szakaszból négyet megnyert az eső és a köd ellenére. Az utolsó, El Condor – Copina gyorsaságit, amely egyben a Power Stage is volt, Sebastien Ogier megnyerte, ezzel plusz három pontot gyűjtött. Hirvonen lett második, Latvala pedig a harmadik ezen a 16,32 kilométeres pályán.

140512 argentina n3

Andreas Mikkelsennek és Thierry Nevillenek is technikai gondjai voltak, de mindketten célba értek. A norvégnak elektromos hiba jelentkezett a Polo R WRC-n, Neuvillenek pedig az egyik féltengelye törött el. Robert Kubica hatodikként teljesítette a versenyt, miután ígéretet tett, hogy óvatosabb lesz és a célba érésre koncentrál.  

A WRC2-ben Nasser Al-Attiyah győzött, Nicolás Fuchs és Diego Dominguez előtt.

 


 

Az Argentin Rally végeredménye:

1. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC)   4:41:24.8
2. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   +1:26.9
3. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +5:54.7
4. A.Mikkelsen – M.Markkula (Volkswagen Polo R WRC)   +6:18.3
5. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +8:25.8
6. R.Kubica – M.Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC)   +10:08.0
7. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +10:32.2
8. M.Prokop – J.Tomának (Ford Fiesta RS WRC)   +12:03.9
9. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)   +19:54.8
10. N.Al-Attiyah – G.Bernacchini (Ford Fiesta RRC)   +23:10.2

A bajnokság június 6. és 8. között a Szardínia Rallyval folyatódik.

További híreink a rally világából