Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Shell Mobis WRT versenyzője a Horvát Rally előtti teszten szenvedett halálos balesetet.

Breen halálhírét a Hyundai Motorsport is megerősítette. A balesetben a navigátor, James Fulton nem sérült meg.

Breen 1990-ben született az írországi Slieverueban. Hamar belecsöppent az autósport világába, ugyanis édesapja az ír nemzeti rallybajnok, Ray Breen. Craig kilenc évesen kezdett el gokartozni, tizenhét évesen pedig elindult az első rally versenyén. 2009-ben a brit rallybajnokság mellett a WRC-ben a Ford Fiesta Sporting Trophy-ban is szerepelt. 2012-ben az IRC olaszországi futamán, a Targa Florio - Rally Internazionale di Sicilia-n Breen navigátora, Gareth Roberts elhunyt, miután a Peugeot 207 S2000-esükkel nekiütköztek a szalagkorlátnak.
Breen az elmúlt években versenyzett a Citroen, a Hyundai valamint az M-Sport színeiben is. Legutóbb a Svéd Rallyn indult a WRC-ben, ahol a második helyen végzett a Hyundai i20 N Rally1-gyel.

„A Hyundai Motorsport mély szomorúsággal erősíti meg, hogy Craig Breen ma életét vesztette egy balesetben, amely a Horvát Rally előtti teszten történt. A navigátor, James Fulton nem sérült meg az incidensben, amely helyi idő szerint 12 óra után történt. A Hyundai Motorsport őszinte részvétét fejezi ki Craig családjának, barátainak és a szurkolóinak.” – olvasható a csapat közleményben.

fotó: wrc.com

További híreink a rally világából