Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing február végén Dél-Franciaországban tesztelte a GR Yaris Rally2-t, amelyet Juho Hänninen mellett a regnáló világbajnok, Kalle Rovanperä is kipróbált.

A TGR az elmúlt időszakban havas és murvás körülmények között is tesztelte az új Rally2-es versenyautóját, most pedig aszfalton nézték meg, hogy mit is tud a kis méregzsák. A franciaországi Drôme megyében rendezett eseményen a csapat tesztpilótája, Juho Hänninen mellett Kalle Rovanperä is beült a Toyota GR Yaris Rally2 volánja mögé. A Toyota technikai igazgatója, Tom Fowler elégedett volt a teszttel, ugyanis mindkét finn pilótától értékes visszajelzéseket kaptak a kocsiról.

A TGR csapatvezetője, Jari-Matti Latvala elárulta, hogy az idei évet javarészt a GR Yaris Rally2 fejlesztésére és tesztelésére fordítják, hogy az autó 2024-ben elérhető legyen már az ügyfelek számára is.
Takamoto Katsuta édesapja, Norihiko ebben a szezonban egy Rally2-es Toyotával szerepel a japán rallybajnokságban, és várhatóan Latvala is elindul majd a bajnokság egyik futamán az új Yarisszal.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából