Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lorenzo Bertelli az elmúlt években az M-Sport által felkészített autókkal szerepelt a WRC-ben, azonban a legutóbbi Svéd Rallyn a TGR Yaris GR Rally1-esével állt rajthoz.

A 34 esztendős olasz pilóta 2013 óta elkötelezett az M-Sport iránt, de a Svéd Rallyn lehetősége volt kipróbálni a Toyota Yaris GR Rally1-et. A havas viadalon több szakaszon is a Top10-ben végzett, és végül a tizennegyedik helyen ért célba. Az umeåi központú esemény végén Bertelli lelkesen beszélt a Yarisról, de hozzátette, hogy partnersége az M-Sport-tal korántsem ért véget.

„Nagy élmény volt a Yarist vezetni. Megkaptam ezt a lehetőséget, és élni is akartam vele. Érdekes volt egy másik csapattal indulni. Azt hiszem elárulhatom, hogy visszatérek az M-Sport-hoz, és hamarosan ismét egy Puma Rally1-essel fogok versenyezni. Még nincsenek konkrét terveim erre a szezonra, mivel ez attól is függ, hogy mikor lesz szabad autója a csapatnak. Sok mindennek egyeznie kell, így egyelőre nem tudok információt adni a folytatásról, de örülnék, ha Olaszországban és az Acropolis Rallyn is ott lehetnék a mezőnyben.” -árulta el a Fuckmatiè WRT pilótája.

Bertelli tavaly az Új-Zéland Rallyn debütált a Puma Rally1 volánja mögött, és azt a futamot a hetedik pozícióban zárta.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából